Rik van de Westelaken baalt van besluit SBS 6-baas

Rik van de Westelaken begint zondag aan het tweede seizoen van zijn reisprogramma Rik over de Grens. Niet omdat het eerste seizoen zo’n succes was – in tegendeel – maar omdat die nou eenmaal al op de plank lag. Het reisprogramma, dat vorig seizoen zijn trigger was om over te stappen van de NOS naar SBS, deed het in de lente verschrikkelijk slecht op prime time bij Net5. Het tweede seizoen verhuist naar vlaggenschip SBS 6, maar dan wel op de zeer late avond: 23.30 uur.

En daar is Van de Westelaken niet heel erg blij mee, vertelt hij aan Goeiemorgen Lex op Radio 10. “Ja, wat moet ik daarvan zeggen? Ik ben blij dat ik het heb mogen maken en ik ben niet van de afdeling programmeren. Blijkbaar vond SBS 6 dit een goed idee. Ja, ik had liever natuurlijk ook op een ander tijdstip gezeten, maar dit zijn nou eenmaal de dingen waar je genoegen mee moet nemen af en toe.”

Ik ga heel eerlijk zijn: het programma heeft op Net5 te weinig kijkers getrokken en als je kijkt wat er nu om 23.30 uur op SBS 6 aan hoeveelheid kijkers wordt getrokken, dan is dat nog altijd twee of soms drie keer zo veel als wat mijn programma op Net5 trok. Het is voor mij dus alleen maar een win-winsituatie min of meer.”

Gisteren werd bekend dat Van de Westelaken zijn SBS 6-quizshow 5 Golden Rings verliest aan Kim-Lian van der Meij.

Lees ook: Rik van Net5 naar SBS 6: ‘Koers Net5 alweer veranderd’ (18 oktober)

Foto: Bob van Mol, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen