‘Geef VVD’s Klaas Dijkhoff een tv-programma!’

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt dat Klaas Dijkhoff het kijken naar een debat ongelooflijk plezierig maakt. “Hij maakt in zijn eentje dat al de eindeloze politieke debatten van nu op sommige momenten leuker zijn dan menig cabaretvoorstelling“, schrijft ze vandaag op de AD-site. De volgende stap is een tv-programma, als het aan De Jong ligt. Ze ziet het al helemaal voor zich. “Mijn voorstel is: een eigen tv-show op NPO 1. Ik denk aan een talkshow met de opzet van Het Lagerhuis.

Dijkhoff heeft het volgens haar gewoon in zich om iets als Het Lagerhuis te presenteren. “Een beetje zoals Jort Kelder in De Stelling van Nederland, maar dan op een manier dat níet het halve land over hem heen valt.”

De VVD-politicus is volgens haar heel erg likeable. “Van Klaas pikt namelijk iedereen alles. Dat vind ik zo bijzonder. Iedereen die ik ken, links of rechts, oud of jong, loopt met hem weg.

Én hij heeft een kop voor tv, vindt De Jong. “Hij is niet bovenmatig knap, maar toch past hij wat mij betreft moeiteloos in het rijtje Barry Atsma, Colin Firth en Herman van der Zandt.

De AD-column van Angela de Jong kunt u lezen op de AD-site.

Het geestige optreden van Dijkhoff bij het Tweede Kamerdebat van gisteren ziet u onderstaand:

Foto: Rijksoverheid.nl, Arenda Oomen, CC0 1.0

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen