Aaf niet blij met Gordon als Op Goed Geluk-host

Aaf Brandt Corstius is niet blij met de keuze voor Gordon als presentator van de nieuwe versie van Op Goed Geluk, de datingshow die in het verleden werd gepresenteerd door Carry Tefsen. Dat laat ze vandaag blijken in de Volkskrant. Op Goed Geluk is de ‘lievelings-tv-klassieker’ van Corstius. Het is de voorloper van alle datingtelevisie die volgde, meent ze. “Boer zoekt vrouw, Wie trouwt mijn zoon?, noem maar op – het had allemaal niet bestaan zonder Op Goed Geluk.”

Wat Op Goed Geluk extra leuk maakte, was dat men toen nog niet wist was ‘goed overkomen op tv’ was, aldus Corstius. Na een weekendtrip uitten kandidaten zich daardoor ‘heel lomp en eerlijk over elkaar’, aldus Corstius. “En dat was de allerheerlijkste, allerafschuwelijkste tv ooit om naar te kijken.”

Afschuwelijker is tv wel geworden, heerlijker niet. Eigenlijk allebei met dank aan Gordon, die nu het stokje van Carry overneemt. Op goed geluk“, zegt een cynische Corstius.

Corstius zegt ook mee te leven met de burgerlijke man die Gordon uitkoos in de eerste aflevering van Gordon Gaat Trouwen. “Maar goed, Rogier is volwassen, ik zal het moeten loslaten, ik hoop dat hij met de schrik en de bakfiets vrijkomt.

De Volkskrant-column van Aaf Brandt Corstius kunt u lezen via Blendle.

Foto: AVROTROS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen