Annette Barlo vindt De Spa realistischer dan GTST

Het late uitzendtijdstip van De Spa maakt het mogelijk om de serie realistischer te maken dan een ‘gewone’ soapserie. Dat zegt hoofdrolspeelster Annette Barlo in de TROS Kompas. Gevraagd naar wat het verschil is tussen haar late soap en een ‘gewone soap’ (in Nederland is GTST de enige ‘gewone soap’), zegt Barlo: “Er kan net even iets meer, door het late tijdstip. Het is daardoor wat realistischer. Maar het is niet aanstootgevend: er wordt weleens in gevloekt, maar niet de hele uitzending door.

De Spa speelt zich af in een spa en bevat daardoor wat meer bloot. “De vrijscènes zijn hartstochtelijk, maar meer op een suggestieve, prikkelende manier. Op Netflix zie je meer, zal ik maar zeggen. Verder zit er veel humor en drama in.”

Maar waarom moet er zo veel naakt in de serie? “Het zou heel raar zijn als de mensen daar in een bikini of zwembroek zouden lopen. In een echte sauna is men naakt, dus ook in de serie.”

Maar het wordt subtiel in beeld gebracht, want anders kun je net zo goed geen dialoog hebben, omdat iedereen zit te kijken naar borsten en billen. Het moet niet afleidend zijn, maar wél realistisch.”

Deze week maakte Net5 bekend te stoppen met De Spa. De resterende afleveringen worden vanaf maandag uitgezonden op de zeer late avond van zusterzender SBS 6.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen