Net5-soap De Spa verhuist naar SBS 6

De late night soap De Spa verhuist vanaf maandag van Net5 naar zusterzender SBS 6, waar de serie nu al dagelijks te zien is in de herhaling. Dat heeft een woordvoerster van de zendergroep vandaag laten weten. De Spa is nu bezig aan zijn vijfde uitzendweek, maar weet op de late avond van Net5 te weinig kijkers te bekoren. Gedurende de eerste vier weken keken er respectievelijk gemiddeld 204.000 kijkers, 90.000 kijkers, 81.000 kijkers en 89.000 kijkers naar de serie met Annette Barlo.

Nu kiest SBS voor een verhuizing binnen de zendergroep. “De Spa was oorspronkelijk bedoeld als late night soap voor Net5, met een herhaling om 23.30 uur bij SBS6. Het is gebleken dat De Spa op die tijd en zender beter wordt bekeken (qua marktaandelen) en daarom hebben we besloten om de nieuwe afleveringen van de serie vanaf maandag 6 november te verhuizen naar SBS6 om 23.30 uur.”

Voor Net5 is het mislukken van De Spa een behoorlijke domper. De zenderleiding had heel erg veel verwacht van de serie, die al in augustus 2016 werd aangekondigd op een SBS-presentatie.

Net5 hoopte op succes omdat de kijker om half elf vooral nieuws voorgeschoteld krijgt: er is Pauw op 1, RTL Late Night op 4 en Hart van Nederland op 6. “Er zijn dan vooral actualiteiten en talkshows. Soms ben je moe van al dat nieuws“, zei hoofdrolspeelster Barlo eerder.

Gebeurtenissen zoals aanslagen neem je mee voor het slapen gaan, dat hebben heel veel mensen. En je gaat niet een hele Netflix-serie opstarten. Die duren vaak een uur en dan wil je er nog een zien. Dan is De Spa de uitkomst. Ik denk dat het heel goed kan werken.

Net5 zendt vanaf maandag diverse programma’s en films uit om half elf ’s avonds.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen