Angela Groothuizen blijft op tv: ‘Mijn man is werkloos’

Angela Groothuizen is niet alleen op tv omdat ze het leuk vindt, maar ook omdat ze simpelweg geld nodig heeft. De 58-jarige presentatrice heeft namelijk geen vent die voor brood op de plank zorgt. Dat vertelt de presentatrice in Party. De man van Groothuizen leeft van háár portemonnee, dus ze moet hard buffelen. “Het is een fabeltje dat mensen kunnen stoppen op hun 67ste. Maakt niet uit, werk is leuk. Ik ben kostwinner thuis. Mijn man heeft al tien jaar geen betaalde baan“, legt ze uit.

Waarom werkt hij niet? “Hij was creatief directeur in de reclame en kreeg een burn-out. Ik zei: ‘Als jij voor het gezin gaat zorgen, kan ik knallen.’ Toen de kinderen klein waren, heb ik dubbele shifts gedraaid.

Bijna ging Groothuizen vorig jaar zélf kopje onder. Ze heeft direct gepaste maatregelen genomen. “Het afgelopen jaar heb ik een sabbatical genomen. Ik was zo moe.”

Ik heb veel gereisd met mijn gezin en doe geen theater. Volgend jaar ook niet. Want ik zag de afgrond langzaam verschijnen. Interviews, televisie, het vreet je op.”

Groothuizen tekende vorige maand een nieuw contract bij RTL.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen