Özcan Akyol begrijpt tv-contract voor Braboneger niet

Het is onbegrijpelijk dat de AVROTROS in zee is gegaan met ‘Braboneger’ Steven Brunswijk. Dat vindt columnist Özcan Akyol, laat hij weten in zijn column in de VARAgids. Akyol vindt dat Brunswijk helemaal niet thuishoort bij de nationale publieke omroep. “De grap is dat deze jongeman helemaal niets kan, niet met zijn handen noch met zijn hoofd, maar toch een platform van de NPO heeft gekregen, omdat hij op internet voor wat reuring zorgt door zich als een volledige malloot te gedragen.

Het lijkt wel of tv-makers denken dat álles wat op YouTube komt de toekomst is. “In hun ijver om niets te missen, halen programmamakers iedere digitale dorpsgek naar de echte televisie, in de hoop dat het medium een factor blijft, om het maar in populair jargon uit te drukken.”

De Braboneger bewijst keer op keer zijn gebrek aan talent, aldus Akyol. “Een keer zat de Braboneger in het programma De slimste mens. De vraag die hij kreeg: ‘Hoe wordt de kleur van gras genoemd?’ Hij antwoordde: ‘Negers moeten zich niet zo aanstellen. Wij worden niet gediscrimineerd. Wij moeten dankbaar zijn.’

En hoppa, dat leverde een driejarig contract bij AVROTROS op, inclusief een leaseauto en een onderbroek van Jan Smit.”

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen