‘Rutte weigerde Pauw om schreeuwende Groningers’

Minister-president Mark Rutte heeft de talkshow van Jeroen Pauw gepasseerd na het bereiken van het regeerakkoord, vanwege de veelbesproken uitzending in maart waarin hij werd geconfronteerd met een stel hysterische Groningers. Dat denkt Özcan Akyol, schrijft hij in zijn column in de VARAgids. Rutte koos RTL Late Night voor de presentatie van het regeerakkoord, ondanks de veel betere kijkcijfers van Pauw. Terwijl Rutte bij Tan zat, maakte Pauw een veel beter bekeken show met de oppositie.

Het is een rare keuze van Rutte om voor een minder bekeken programma te gaan, maar Akyol denkt te weten waardoor dat kwam. “Rutte heeft een negatieve ervaring bij Pauw gehad, met schreeuwende Groningers, en zal daarom in de nabije toekomst niet zo snel voor die tafel kiezen.”

Er speelt echter meer mee dan emotie, weet Akyol. “Vaak willen ze hun boodschap ook verspreid over verschillende zenders verkondigen. Dat zagen we heel goed toen het regeerakkoord bekend was geworden“, aldus de columnist, wijzend op de keuze voor Nieuwsuur naast RTL Late Night.

Moeten talkshows zich wel voor een Haags karretje laten spannen? “Talkshows kunnen wel kieskeurig gaan doen, maar dan komt er geen hond meer naar hun programma, dat wil natuurlijk niemand op de redactie, want dan tel je niet meer mee.”

De hysterische Groningers begonnen in maart tegen Rutte te schreeuwen in de verkiezingstalkshow die Pauw maakte met collega Eva Jinek. Later gaf Rutte aan niet boos te zijn op Pauw en Jinek.

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen