Pauw & Jinek laat publiek schreeuwen tegen Mark Rutte

Jeroen Pauw en Eva Jinek hadden maandagavond een leuke verrassing voor minister-president Mark Rutte in petto. Het duo trok een blik woeste Groningers open, die hysterisch naar de VVD-leider begonnen te schreeuwen. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Groningers, die al jaren rood aanlopen vanwege aardgasbevingen, scandeerden teksten als ‘gas terug!’ en hielden papieren omhoog met de tekst ‘Not my premier’. Prominenten als Nielson spreken er schande van.

Rutte is keihard in de val gelokt door Pauw & Jinek, vindt hitzanger Nielson. “Hoe overleef je een leeuwenkuil in je eentje… Kijk Pauw & Jinek terug. Mark Rutte laat het je zien. Wat een schaamteloze valstrik.

Niet alleen op internet, maar ook aan tafel kreeg Pauw & Jinek kritiek. “Ik vraag me af wat je je als redactie bezielt om het op deze manier aan te vliegen“, zei Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen. “Ik zie jullie tevreden lachen als mensen er tegenin gaan. Dan denk ik: ja, jongens, wat wil je nou bereiken?

Eva Jinek bevestigde dat ze de Groningers niet had uitgenodigd om tot een oplossing te komen: “Wij hebben niet de intentie om het hier op te lossen aan tafel. Dat is niet de insteek.”

Volgens Dolf Jansen, vaste gast van Pauw & Jinek, wist Rutte van de aanwezigheid van de Groningers, maar niet dat ze zo hysterisch gingen doen. “Rutte wist van aanwezigheid Groningers en dat ‘ie aangesproken zou worden. Felheid/emotie verraste hem en anderen. Mij niet.

Er was dus geen ‘overval’ of ‘opzetje’. Ik vond Jansen wat vals, hij is zelf gek op hoge toon, KOPPEN en ‘de boze burger’, toch?! En zeggen dat Rutte veel voor Groningen heeft gedaan lijkt me aantoonbaar niet waar…

Politiek deskundige Wouke van Scherrenburg vindt het dapper van Rutte dat hij in verkiezingstijd de confrontatie aangaat op tv. “Het pleit voor Rutte dat hij het lef had naar deze uitzending met louter critici en boze mensen te gaan.

Zie ook het NOS-artikel ‘Woedende Groningers tegen Rutte: gas terug!

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen