RTL Boulevard nu met waarschuwing bij belspel

Het belspel dat RTL Boulevard woensdag lanceerde in de hoop veel geld te verdienen aan tienermeisjes die volgende week bij de uitzending met meisjesidool Niall Horan willen zijn, wordt sinds gister uitgezonden met een waarschuwing. Dat was te zien op RTL 4. Kennelijk vindt Boulevard het zelf ook niet helemaal kies om zo schaamteloos te jagen op het zakgeld van jonge meisjes. “Als je nog geen 18 bent, check dan heel even bij je ouders of het goed is dat je meedoet“, klinkt het nu ineens.

Deze waarschuwing van Luuk Ikink was er woensdag nog niet, maar donderdag wel. Mogelijk heeft de showrubriek klachten binnengekregen. “We zijn echt bestookt door fans die daar graag bij willen zijn“, zei de presentator in elk geval.

Wat het belspel extra schrijnend maakt, is dat jonge tienermeisjes lang niet zo’n goede inschatting kunnen maken van de zeer kleine kans die ze maken om kaarten te kunnen bemachtigen.

De showrubriek zet hen op het verkeerde been door te stellen dat ‘elke tiende beller of sms’er kans maakt’, waardoor jeugdigen zouden kunnen denken dat elke stem (à 45 cent per keer) hen een kans oplevert van tien procent.

Echter is alleen de kans om kans te maken op kaarten tien procent. Wat de kans is dat mensen die kans maken op kaarten ook daadwerkelijk de kaarten bemachtigen, is volstrekt onduidelijk. RTL Boulevard heeft namelijk niet laten weten hoeveel mensen het optreden kunnen bijwonen. Tot nu toe zijn er op tv vier kaarten weggegeven.

Lees ook: RTL 4 lanceert belspel in RTL Boulevard (gisteren)

Foto: RTL Boulevard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen