Jan de Hoop na 30 jaar weg bij D66: ‘Pechtold ingelicht’

Jeroen Pauw trok zijn oud-RTL-collega Jan de Hoop gisteren in Pauw uit de kast als trouwe D66-stemmer. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De Hoop twitterde van de week dat hij zijn partij in de steek laat: ‘Met verdriet de pijnlijke beslissing genomen om geen deel meer te zijn van de partij waarop ik 30 jaar heb gestemd. Geen vertrouwen meer.’ Dat is D66, onthulde Pauw gisteren: “Ik weet niet of ik uit de school klap, maar wij kennen elkaar al wat langer omdat we bij RTL werkten.

Hoewel journalisten hun politieke kleur doorgaans liever geheimhouden, kon De Hoop niet anders dan bekennen. “Nou, dan zal ik het maar eerlijk bekennen, want ik had het eigenlijk niet willen zeggen.”

De Hoop heeft Alexander Pechtold een sms gestuurd. “Ik heb daar dertig jaar op gestemd op die partij en ik heb hem van de week ge-sms’t dat het mijn partij niet meer is.”

De nieuwslezer strijdt tegen storende vliegroutes van Lelystad Airport. “Wat je meemaakt is dat de woordvoerder van D66 bij het Kameroverleg eerst zegt dat hij ook vindt dat het luchtruim opnieuw moet worden ingedeeld. Een week later, na het formatie-overleg, vond hij ineens iets heel anders. Toen dacht ik: mijn partij is net zo erg als al die anderen.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen