De Spa kukelt verder onderuit: 69.000 kijkers

De kijkcijfers van Net5’s late night soap De Spa beginnen wel heel zorgwekkend te worden. De scores zijn dinsdagavond nóg verder onderuit gekukeld tot een dramatische 69.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net5 wist gisteren tijdens De Spa slechts 1,2 procent van álle tv-kijkers tussen half elf en elf uur te bekoren. Dat is indrukwekkend weinig en lang niet genoeg om de zenderleiding en de sponsors tevreden te stellen. Sterker nog: De Spa is een megaflop.

Het is bijzonder vervelend voor de tv-zender. Net5 toont lef door fors te investeren in zelfgemaakt dagelijks drama en wist dat dat een groot risico met zich mee bracht. Er zijn honderd afleveringen opgenomen en dat is niet goedkoop.

De Spa begon vorige week maandag hoopgevend met een voor Net5 heel behoorlijke 300.000 kijkers (6,3 procent). De andere afleveringen van vorige week deden 153.000 kijkers (3,4 procent), 162.000 kijkers (3,6 procent) en 199.000 kijkers (4,4 procent).

De tweede uitzendweek van De Spa begon afgelopen maandag met 104.000 kijkers (2,3 procent). Dat was ook al een laagterecord.

Nederland lijkt geen zin te hebben in een tweede soap naast GTST. Eerder flopten al series als Malaika, StartUp en 4JIM.

Foto: SBS/Reinier Bergsma

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen