Erland en Wendy kauwgomkauwend in beeld

Erland Galjaard en Wendy van Dijk, het keizerspaar van RTL Nederland, hebben zich donderdagavond kauwgomkauwend door de humorloze speech van Chantal Janzen heen geworsteld tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De regie van het Televizier-feest bracht Galjaard en Van Dijk op hun meest onvoordelige manier in beeld: met de armen over elkaar, een tikkie verveeld en druk in de weer met kauwgom. Zelfs de kijker kreeg er kaakpijn van.

Van Dijk en Galjaard, die zo te zien niet bepaald hun best deden om de arrogante uitstraling van RTL 4 de kop in te drukken, hielden de gemoederen op sociale media behoorlijk bezig. Een gifje van hun Stimorol-smakken ging nog tijdens de uitzending viral. “Wanneer je niemand kent op een verjaardag“, luidt de begeleidende tekst.

Kijker Davey vindt dat het koppel er niet bepaald gelukkig uitzag. “Die hebben net ruzie gehad thuis, lijkt het“, zegt hij. En een twitteraar met een Russisch ogende naam: “Misschien nog boos op Youp.

Paula vindt ‘die malende kaken vreselijk’ en Edwin dacht heel even dat De Lama’s genomineerd waren. En Chantal (niet Janzen, maar een ‘eigenzinnige’ Twitter-vrouw die van ‘wine & food’ houdt), zegt: “Pffff wat een stel zeg allebei kauwgum kauwend, ziet er niet uit zeg!!!

Volgens Mahmoud is het overduidelijk dat de ‘kijkcijfers van RTL 4 nog doorwerken’ en Hans noemt hen ‘chagrijnen’. “Gezellig stel“, besluit medekijker Harm.

Het is schrijnend dat juist Wendy van Dijk dit moet overkomen. De presentatrice zet zich al jaren in voor een gelukkige uitstraling. Zo heeft ze Galjaard verboden om in een restaurant op zijn telefoon te kijken als zij ook al met haar iPhone in de weer is. “Ik zeg dan altijd vrij hysterisch: ‘Samen kijken op één telefoon en lachen, anders denken ze dat we uitgekeken zijn op elkaar’.

Galjaard en Van Dijk zijn hun kauwgometiquette kennelijk nog aan het oefenen.

Het gifje ziet u onderstaand en de beelden kunt u bekijken op de NPO-site (vanaf 29:00):

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen