Erland en Wendy kauwgomkauwend in beeld

Geplaatst op Fri 13 Oct 2017 om 11:30

Erland Galjaard en Wendy van Dijk, het keizerspaar van RTL Nederland, hebben zich donderdagavond kauwgomkauwend door de humorloze speech van Chantal Janzen heen geworsteld tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. De regie van het Televizier-feest bracht Galjaard en Van Dijk op hun meest onvoordelige manier in beeld: met de armen over elkaar, een tikkie verveeld en druk in de weer met kauwgom. Zelfs de kijker kreeg er kaakpijn van.

Van Dijk en Galjaard, die zo te zien niet bepaald hun best deden om de arrogante uitstraling van RTL 4 de kop in te drukken, hielden de gemoederen op sociale media behoorlijk bezig. Een gifje van hun Stimorol-smakken ging nog tijdens de uitzending viral. “Wanneer je niemand kent op een verjaardag“, luidt de begeleidende tekst.

Kijker Davey vindt dat het koppel er niet bepaald gelukkig uitzag. “Die hebben net ruzie gehad thuis, lijkt het“, zegt hij. En een twitteraar met een Russisch ogende naam: “Misschien nog boos op Youp.

Paula vindt ‘die malende kaken vreselijk’ en Edwin dacht heel even dat De Lama’s genomineerd waren. En Chantal (niet Janzen, maar een ‘eigenzinnige’ Twitter-vrouw die van ‘wine & food’ houdt), zegt: “Pffff wat een stel zeg allebei kauwgum kauwend, ziet er niet uit zeg!!!

Volgens Mahmoud is het overduidelijk dat de ‘kijkcijfers van RTL 4 nog doorwerken’ en Hans noemt hen ‘chagrijnen’. “Gezellig stel“, besluit medekijker Harm.

Het is schrijnend dat juist Wendy van Dijk dit moet overkomen. De presentatrice zet zich al jaren in voor een gelukkige uitstraling. Zo heeft ze Galjaard verboden om in een restaurant op zijn telefoon te kijken als zij ook al met haar iPhone in de weer is. “Ik zeg dan altijd vrij hysterisch: ‘Samen kijken op één telefoon en lachen, anders denken ze dat we uitgekeken zijn op elkaar’.

Galjaard en Van Dijk zijn hun kauwgometiquette kennelijk nog aan het oefenen.

Het gifje ziet u onderstaand en de beelden kunt u bekijken op de NPO-site (vanaf 29:00):

Foto: Avrotros
57 Reacties op “Erland en Wendy kauwgomkauwend in beeld”


 1. Jables

  Prachtig artikel. Er zal wel weer kritiek op komen, omdat het geen nieuws is, maar dit soort berichten zijn mede de reden dat ik hier kom. Deze site neemt de hele showbizzwereld graag op de hak, zoals bijvoorbeeld Glamorama dat vroeger deed.

 2. José

  Na een snuiffie gauw een kauwgompie om het knarssen te verbergen, algemeen bekend toch?

 3. Marjon

  @ José. Makkelijk om steeds iedereen na te praten over die coke-geruchten. Als je kinderen op te voeden hebt en je bent twee volwassen mensen, dan ga je echt niet aan de coke hoor. Ze hebben het vroeger vast wel eens gedaan, maar wie niet in het uitgaanscircuit. Laten we dit niet opblazen. Overigens zien ze er niet heel gezellig uit.

 4. Vrede

  Er zat geen enkele humor in die show verwerkt. Prijzen uitdelen en that’s it.
  Dus weet niet welke mensen zeiken op dit koppel maar zaten die mensen thuis schaterlachend op de bank dan?

 5. mattie

  Beste gif ever!

 6. Uit het Vak

  Zag er inderdaad niet uit.
  Zo in beeld komen is niet de bedoeling denk.
  Maar ja …wie gaat er nou smakeloos op kaugom zitten kauwen in een Live TV uitzending…. onbeschoft en zegt een hoop

 7. Mike

  Het viel mij meer op dat de tieten van Chantal Janzen ineens echt heel erg laag hangen. Het schijnt dat ze in die jurk geen bh kon dragen, en daardoor zag je nu dat het behoorlijk is gaan hangen bij haar. Dat viel mij meer op.

 8. Zorro

  Erland en Wendy worden gesponsord door Sportlife.

 9. Dennis

  Marjon, wat je nu vertelt is klinkklare onzin

  Er zijn zat volwassenen met kinderen die aan de coke zitten

 10. Hohoho

  2 malende koeienkoppen!

 11. Marc E. Putto

  Wanvertoning inderdaad. De druk op het steeds poverder scorende RTL neemt allengs toe.

 12. Flits Bom

  Cocaine is a mofo !!

 13. frans

  Chantalleku en Wendy de oorzaak van de ondergang van RTL en zet er Nicolette ook nog maar bij

 14. Hohoho

  Tenenkrommend was J de Mol om aandacht te vragen voor gevonden Anne
  en af te sluiten met zo dit was de traan nu weer de lach…niet gemeend alleen maar voor zichzelf
  in de aandacht te zetten! kijk eens wat maatschappelijk betrokken ik ben ….#kots op johnny
  de snol.

 15. Uit het Vak

  HOHOHO slaat nergens op man

 16. ziezo

  Gelukkig heb ik niet gekeken naar dat stelletje aarslikkende BN’ers.

 17. ziezo

  @hohoho

  Johnny de Mol jr. is toch wel de grootste nepperd van de Nederlandse tv, meneer wilt zo graag overkomen als de meeste integere jongen van Nederland, bah

 18. Ron

  Die hebben daar wel eens zelfvoldaner gezeten toen RTL en hun presentatoren-stal nog regelmatig in de prijzen viel…andere tijden…

 19. David

  De sfeer in de zaal was verschrikkellijk. Heel koud…. Kan niet erger… Niks was leuk of geslaagd. Speech van Chantal een drama. Gewoon alles!

 20. Prector

  Als die speech van Chantal Janzen echt zo saai was dan zou het mooi zijn geweest als Remko Vrijdag na haar laatste zin had gesneerd: Genoeg gelachen!

 21. Debbie

  Een vieze smaak wegwerken…

 22. Erwin Galbak

  Arme arme Chantal, ze was zo niet grappig, en deze 2 zuur pruimen. Wat een armoe

 23. Ron

  Die sfeer in de zaal is sowieso nooit te harden. Er wordt amper of schamper gelachen en iedereen neemt zich daar verschrikkelijk serieus. Alleen op de rode loper lijken ze er allemaal ontzettend veel zin in te hebben, maar in de zaal heerst er dan gelijk weer een grafstemming. Tekenend elk jaar weer.

 24. David

  @ Ron

  Die gesprekjes met Art ROoijakkers, dat is pas de hel….

 25. Pak 'm

  @Ron

  Net als de sfeer op MC. Maar dat is meestal alleen na een bericht van jou.

 26. Rechts rukt op

  Art Rooije Rakkers had hij moeten heten.

 27. Arie

  Dat kaugom knauwen snap ik wel.
  Op zo’n ongeinspireerde levenloze avond is er ook niet veel anders te doen.
  Wat een leegte, wat een armoe, wat een opgeklopte nikserigheid.
  Zelden 2 zulke inspiratieloze televisieuren gezien.

 28. piet

  Mike ik wil die Janzen wel eens een keer zien als zij S”morgens uit bed komt.

 29. GW

  Het was inderdaad een (zeldzaam) niet grappige speech van Chantal, maar het publiek van De Televizierring is dan ook echt ongekend lastig. De super langdradige speech van Derek (het draait niet om jou Derek) Bolt was ook een echte moodkiller.

  Ik begreep ook helemaal niets van de intro met André Rieu. Topmuzikant, maar verkeerd publiek en gewoon een te oudbollig intro.

  Laat volgend jaar Peter Pannekoek een roast-intro doen met wat snoeiharde grappen à la Ricky Gervais. En alle award-uitreikers moeten verplicht een humoristische speech doen. Niemand heeft trek in een filosofische verhandeling van de diepere betekenis van de impact van TV tijdens een award-show.

 30. Arnoud Tempelman

  Dat kauwen is toch wel een heel bekende coke-reflex.

 31. David

  @Arnoud

  Echt te flauw om die grap nog maar weer eens te maken..
  Ook al zou het waar zijn, who cares?
  Iedereen mag doen wat hij wil in z’n vrije tijd…

 32. Bart

  @Marjon Dat is vaker het geval dan je denkt hoor.

 33. Marc

  Het leek wel of Wendy ziek is? En dat huwelijk tussen haar en de chef is over.

 34. Mieke

  Afkomst waar je wiegje heeft gestaan verloochend je nooit wat een ondermaatse zaal met aangeklede poppetjes en maar niet verder spreken over de pratende poppetjes met microfoon wat een desolate ongeïnspireerde tv tijd opvulling afschaffen en weet het bijna zeker de afgunst en nijd straalt ervan af en maar popie Jopie doen wat een grote afgang

 35. Jack Wolff

  Heeft Quote zijn geld al terug?

 36. Bart

  Ze kwamen ook precies in beeld toen het over Beau ging.
  In het overzicht van Beau kwam Late Nigth ook niet voor. In dat Marieke wel maar toen ze het samen met Beau presenteerde. Ik denk dat dit verboden is door Galjaard (en van Dijk) om Humberto uit de wind te houden.

 37. Henny Huisman

  Allemaal ingestuurd een versje opzeggen, en dan allemaal phony lachen en klappen, ik vind het zo’n eng gezelschap, laten we er mee kappen. Schei dr mee uit.

 38. Lubbert

  Televisiedieptepunt was idd dat applaus voor Anne Faber, terwijl je net had gehoord dat de familie rust wil. Stuitend om zo’n gebeurtenis te misbruiken om jezelf nog even als gutmensch neer te kunnen zetten. Johnny, je bent af.

 39. Graaf Volkert

  Tja, geen prijs voor dit echtpaar.
  Daar ga je chagerijnig van kijken. Het zal me niks verbazen als hier binnenkort hun scheiding aangekondigd wordt. Dan is het ook gelijk over met Wendy op TV…

 40. GW

  @Lubbert:

  Ja dat Messias-complex zit er stevig ingebakken bij Johnny. Was voor mij een braak-momentje. Bij ieder ander was het misschien ongepast maar nog wel oprecht geweest, maar bij iemand zoals Johnny die geen 5 min. voorbij kan laten gaan zonder zijn eigen goedheid te benadrukken wordt het al gauw niet oprecht.

 41. Joop

  Heb deze flutshow natuurlijk niet gezien. Ik heb wel even naar die gruwel Wendy en haar man gekeken die al herkauwend met verveelde smoelen naast elkaar zitten. Het geluk druipt er vanaf bij die twee (not). Ze hebben dus duidelijke een K** huwelijk.

 42. Mark

  Borrelnootjes?

 43. Bep

  Afgang voor Chantal ze was echt niet leuk en ook heel gestresst. Geen gezicht die Wendy en Erland, zelfs komisch. René is een vreemde snuiter en Ard een toppresentator, heerlijk zo zonder Jantje.

 44. Erik

  Ook al kwam het over dat Johnny zichzelf aan het profileren was denk ik wel dat de bedoelingen goed waren…..

  Hij zet zich namelijk ook al enige tijd belangeloos in voor de vluchtelingen op Lesbos.

 45. Ingrid

  Johnny denkt idd steeds meer dat hij een weldoener is.
  Komt steeds meer over als onecht en als zijn bedoelingen oprecht zijn,is dat jammer.

 46. Graaf Volkert

  Johnny de Mol is in ieder geval niet zo’n oplichter als zijn pa.
  Maar het blijft een De Mol…

 47. trebbor40

  Veel gedoe om niks. Slechte empathieloze presentator, die bij het meisje met kanker geen gevoel uitstraalde, Chantal die door de mand viel zonder autocue en ongepast applaus voor Anne Faber.
  Marieke en Eva waren de ‘echte’ mensen van de avond.

 48. Yoep

  Gatverdamme wat een eng stel…kauwgom wekt de eetlust op…maar dit was zum kotzen

 49. Enzo Voort

  Jaren geleden was Chantal Janzen leuk en humoristisch, nu ze commercieel is doet ze leuk en is het niet meer om aan te horen. Mag ik ook zo’n stukje kauwgum?

 50. Arie

  Bah wat een enge mensen zeg.

 51. Williee

  Ik heb tante Linda helemaal niet gezien. Zo’n forse vrouw zie je toch niet zo snel over het hoofd lijkt me.

 52. Jolanda

  is het jullie trouwens opgevallen dat elke keer dat Geraldine Kemper genomineerd is, ze nooit aanwezig bij de uitreiking???

 53. Galland Erjaard

  @17:29
  Linda komt alleen als ze wint, ze vindt zichzelf te goed voor het plebs.

 54. Jolanda

  Joop, verklaar je nader

  je hebt de flutshow niet gezien, maar wel een op kauwgom kauwende Wendy en Erland, dat vind ik knap als je die flutshow niet gezien hebt

 55. Bart

  Even opnieuw. Was het woordje “niet” vergeten.

  Ze kwamen ook precies in beeld toen het over Beau ging.
  In het overzicht van Beau kwam Late Nigth ook niet voor. In dat Marieke wel maar niet toen ze het samen met Beau presenteerde. Ik denk dat dit verboden is door Galjaard (en van Dijk) om Humberto uit de wind te houden.

 56. X

  @@Jolanda: Het fragment is in dit artikel te zien en de rest van social media.

 57. Oma Dita

  Misschien ben ik een beetje ouderwets maar is het normaal dat een ‘hoge baas’ zijn relatie met een medewerkster van zijn bedrijf zo publiekelijk tentoonstelt?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.