Lubach: ‘Ziggo Dome-reclame niet van belastinggeld’

Geplaatst op Fri 13 Oct 2017 om 12:30

Het was bijna niet te missen voor de mensen die donderdag het Gouden Televizier-Ring Gala bijwoonden: de megagrote reclame op de Ziggo Dome waarin werd opgeroepen om te stemmen op Zondag Met Lubach. Een filmpje van die gevelreclame ging viral, maar dat leidde al direct tot protest. En dat was ook Arjen Lubach niet ontgaan. “Op Twitter was er meteen een rel dat we dat van belastinggeld hadden gedaan, maar wij kenden mensen die dit konden regelen“, zei hij bij Pauw.

De Lubach-reclame was doorspekt met humor. Zo was medegenomineerde Jan Smit te zien met de quote: ‘Zelfs ik stem op Zondag Met Lubach.’

Lubach: “Het was wel grappig, want ik vertelde aan Jan Smit dat hij met zijn hoofd op de Ziggo Dome stond. Toen keek hij al blij, maar ik zei: ‘Daar zeg je op dat je op mij gaat stemmen.’ Toen keek hij iets minder blij, dus het was een goede stunt.”

Het filmpje van de Ziggo Dome-reclame:

Foto: BNNVARA
13 Reacties op “Lubach: ‘Ziggo Dome-reclame niet van belastinggeld’”


 1. ALbert

  Hij was totaal niet grappig bij de televizierring….waarschijnlijk van de 2 miljoen mensen die keken wisten 1,5mln mensen niet eens wie hij was.

 2. Chippa

  @ALbert: terechte winnaar dus.

 3. Arnoud Tempelman

  Net als die sideboards naast de doelpalen bij voetbal worden deze beelden niet geprojecteerd maar later digitaal ingemonteerd. Dat kost drie keer nix. Goeie grap.

 4. Leo

  Het valt me op dat hij nooit grappig is buiten zijn uitzendingen om. Toen hij vanwege ‘taal’ steeds aanschoof bij de Wereld draait door was hij ook totaal niet grappig.
  Hij heeft heel goede tekstschrijvers en zelf is hij ook een hele goede [tekst]schrijver. én hij kan de knop dus omdraaien en goed en typetje spelen!

  Maar let eens op bijvoorbeeld André van Duin. Ook totaal niet grappig als hij de knop niet om zet.

 5. David

  Ze hadden allemaal een enorme off-day…
  Met name Lubach die totaal de weg kwijt was met die speech.
  Vaag gebrabbel…

  Zonder autocue zijn ze nergens…

 6. Arnoud Tempelman

  Lubach is niet leuk zonder script.

 7. jelle

  Maar wel heel goed mét script. En laat dat nu net zijn corebusiness zijn… Terechte winnaar dus.

 8. David

  @Jelle

  dat wordt niet betwist …

 9. Henny Huisman

  Goede mensen om je heen verzamelen is ook een vak. En dat heeft ie goed gedaan. Arjen heeft de ring niet gewonnen, maar het programma.

 10. frans

  Het was de avond dat Lubach en chantalleku door het ijs zakten.

 11. Graaf Volkert

  Lubach. De nieuwe koning van de satire.

 12. Marco

  Geniaal hahaha

 13. Dag

  Ben benieuwd of het gaat stoppen nu. Immers het hoogte punt en ze vonden dat Mathijs/dwdd moest stoppen daarna.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.