Maurice Wijnen vond opening Televizier-gala oubollig

Maurice Wijnen vindt het een gemiste kans dat oubolligheid donderdagavond overheerste bij het Gouden Televizier-Ring Gala. Die opening met André Rieu was ouderwets. Dat zei de showkenner donderdagavond in Shownieuws. Wijnen is kritisch. “Het begon op een wat ouderwetse manier. Het was heel mooi dat André Rieu dat optreden opdroeg aan die te vroeg overleden trombonist, maar wanneer je denkt aan het televisiemaak-expert hiervan…”, begint de tv-deskundige.

AVROTROS had beter moeten weten, vindt Wijnen. “We leven in een tijd dat we jonge kijkers willen vasthouden en ik vind dit met het Zweedse debutantenbal echt wel een ouderwetse opening.”

Het had eigentijdser moeten zijn, vindt hij. “Of had er een leuke dj bij gezet die het een beetje een hippe sound geeft. Jammer.”

Verder vond Wijnen de speech van Chantal Janzen erg pijnlijk. Ze sprak René van der Gijp aan, maar die keek niet geamuseerd. “Er was een raar momentje met Chantal Janzen. Je zou kunnen zeggen dat zij het woord ‘awkward’ een nieuwe betekenis geeft’.”

Dit is nou zoiets dat op de Amerikaanse tv nooit zou gebeuren. Daar snappen mensen: al vind ik het zelf niet zo heel leuk, ik help die vrouw. Die staat daar ook en doet ook haar best en dan zó reageren. Ik vind het zó onsympathiek.”

Verder was er een optreden van OG3NE. “OG3NE is behoorlijk door de wasstraat geweest. De braafheid is er van af. Ik vond het een grote verbetering. Dit zal hun alleen maar helpen om nog sneller het internationale podium te bereiken.”

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad vond de opening ook wat truttig. “De uitzending zelf was niet zo opwindend. De muziekkeuze (André Rieu en de zanggroep OG3NE) voldeed aan alle Avrotros-clichés“, schrijft hij.

Al met al kon je je voorstellen dat RTL-kopstuk Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard in de zaal zeer zichtbaar kauwgum (aangenomen dat het kauwgum was) zaten te kauwen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen