Ondanks kritiek: Luuk in BLVD, TBMQ én RTLLN

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 17:44

Zusterprogramma’s RTL Boulevard en RTL Late Night, beide producties van Blue Circle, trekken zich niets aan van de felle kritiek op de eentonige gastenlijst. Luuk Ikink is ook vanavond weer te zien in beide shows. Dat heeft de redactie laten weten. Niet alleen critici buiten RTL, maar ook binnen RTL vinden dat er meer verscheidenheid moet komen in de gastenlijsten van de RTL-daily’s. Zo sprak Bridget Maasland haar ergernis uit over gezichten die op één avond in beide shows zitten.

Maasland sloot zich deze week deels aan bij de kritiek op RTL: “Het ging mij er meer om dat als ik Boulevard heb gekeken, dat ik dan in Late Night weer dezelfde gezichten zie met hetzelfde verhaal. Dan denk ik: daarin zou je veel meer kunnen rouleren. Dat is de enige kritiek waar ik wel in mee kan.

De RTL-shows trekken zich er echter niets van aan. Boulevard-presentator Luuk Ikink, voormalig sidekick van RTL Late Night, heeft sinds mei weer een vaste, maandelijkse rubriek in RTL Late Night waarin hij grappige YouTube-filmpjes bespreekt.

Die rubriek houdt Ikink gewoon: vanavond is hij er weer mee te zien in de tv-show van Humberto Tan, slechts drie uur na de aftiteling van zijn andere programma RTL Boulevard.

Overigens heeft RTL Late Night voor vanavond wel een topgast weten te strikken: Marco Borsato komt in de show vertellen over zijn allernieuwste muziek.

Update 20.00 uur – De titel is veranderd van ‘Ondanks kritiek: Luuk zowel in BLVD als RTLLN’ in ‘Ondanks kritiek: Luuk in BLVD, TBMQ én RTLLN’. Luuk Ikink heeft namelijk weten dat hij vanavond ook nog eens te gast is in The Big Music Quiz.

Foto: RTL
15 Reacties op “Ondanks kritiek: Luuk in BLVD, TBMQ én RTLLN”


 1. Ron

  Die laatste zin ook….cynisme ten top :-). Bedankt voor de waarschuwing though. Zal wederom weer niet kijken…

 2. Mike

  1 keer Luuk op een dag is al te veel.

 3. Machiel

  Pfff fijn dat je als TV zender rekening houdt met jouw kijkers….Arrogante club daaro

 4. Bart

  Hoogmoed komt voor de val. Dit nadert zijn einde.

 5. Norvo

  Luuk is ook sinds de start van dit seizoen en de exit van Marieke weer de stem van RTL Late Night.

 6. Vrede

  Best raar dit. Ik vind mensen als Peter R(waar velen doodziek van worden) juist wel altijd interessant omdat hij vaak een opvallende eigen mening heeft.

  Maar deze man voegt toch echt niks toe?
  Hij speelt nog steeds onzeker met z’n eigen vingers (zoals in Late Night) als hij in de camera praat en er zit geen pit in.

  En dan gaat Carlo Boshhard afscheid nemen omdat hij bang is uit de picture te raken,een persoon met zoveel charisme, en Luuk is dan de toekomst? Carlo heeft meer karakter in zijn pink.

  Wilfred Genee ook lekker opzij schuiven hoor rtl,hou het bij de Luuks van deze wereld.

 7. T

  Marco Borsato…. Als er iemand commercieel is… Zijn nieuwe muziek is ongetwijfeld “vernieuwend” en “terug naar de roots” en blablabla meer van dat soort onzin.

 8. Tv-kijker

  Nooit begrepen waarom Luuk Ikink een podium heeft gekregen. In de tijd van RTL Late Night kwam hij zo klungelig over. Hiernaast liet hij altijd video’s zien die dagen daarvoor al bij Telegraaf TV te zien waren. Maargoed dat had nog wel iets aandoenlijks. Probleem van nu is dat hij gewoon niet sympathiek overkomt.

 9. David

  Televisie stations geven geen ene moer meer om de kijker waarvan ze het allemaal moeten hebben. Veels te vaak van die over het paard getilde BN’ers die zichzelf heel wat vinden. En dan heb ik het nog niet eens over de hoeveelheid reclame en de bagger producties die over ons wordt uitgestort. Ben in maart gestopt met TV kijken en het bevalt me prima. Maar dat is een persoonlijke mening uiteraard.

 10. Duiker64

  die Ikink zal zo ongenadig door de mand vallen als zijn autocue eens wordt gesaboteerd…..het enige dat hij doet is voorlezen wat hij door zijn sullige brilletje kan zien. Hij heeft zelf geen enkele input. Als hij zich al eens bemoeit in een gesprek, vraagt hij steevast wat de ander net al verteld heeft.
  Slechtste tv ‘presentator’ ever!

 11. Data

  Het is verbazend dat er nog geen enkel artikel verschenen is over het wanbeleid bij bluecircle. Hun beste mensen zijn het afgelopen jaar opgestapt of weggestuurt.

 12. Ted de Braak

  Waar staat RTL ook al weer voor? Was toch zoiets als Radio Tele Luuk…

 13. insider doet een boekje open

  @Data Dat is op hogerhand opgelegd , ze hebben zwijgplicht, mag niets naar buiten gebracht worden over de bezuinigingen, en dat RTL onder curatele staat!
  Ze mogen van het moederbedrijf RTL de vuile was niet buiten hangen!
  Alles wordt zoveel mogelijk in de doofpot gestopt uit angst voor nog meer negatieve publicatie rond de crisis bij RTL . De sfeer is bij RTL, en de dochter bedrijven ook vreselijk en iedereen is bang voor verdere ingrijpen!
  en dat Erland nog zo positief over RTL praat en schrijft is mooi praat, om de schade beperkt te houden ! maar de kijker zal verrast worden in 2018 als de crisis aanhoudt

  Zou wel eens het einde van RTL Nederland kunnen betekenen, of verder gaan in afgeslankte vorm met alleen RTL 4 !

  John de Mol heeft dan zijn doel bereikt, en zijn zender SBS zal de grootse zijn !
  terwijl RTL het lachertje in medialand is !

  Geen leuke reactie, maar we moeten wel met het ergste voor RTL rekening houden !

 14. Data

  Eens, het lijkt een uitsterfbeleid te zijn bij bluevircle. Reorganiseren is prima zolang je de goede mensen aan je bind en de minderen eruit zet. Nu blijven juist de probleemgevallen zitten.

 15. Gobo

  Wat zien ze toch in dit mietje? Is er hier op MC iemand die hem graag op televisie ziet? Kan het me niet voorstellen. Wat een kwalleballetje.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.