Mailende RTL-baas vindt VI-mannen ‘grote klootzakken’

Geplaatst op vr 29 sep 2017 om 13:41

De RTL-baas die de mannen van Voetbal Inside een ‘schandelijke’ e-mail heeft gestuurd, heeft hen onder meer ‘grote klootzakken’ genoemd. Hij richtte zijn pijlen vooral op Wilfred Genee. Dat meldt het AD vandaag. Het AD haalt uitspraken aan die Johan Derksen eerder deze week deed, toen nog niet bekend was dat de mail is gestuurd door een RTL-directeur. “Die mail rook naar whiskey en ging echt véél te ver. ‘Grote klootzakken’ en dat soort teksten“, zei de voetbalanalist erover.

Derksen vertelde aan het AD de mail ‘niet te willen delen, omdat die persoon dan nooit meer over straat kan’. “Vooral Wilfred kreeg een veeg uit de pan. Hij kreeg van alles de schuld. Dat is niet eerlijk, omdat ík die woorden heb uitgesproken.”

Hij doelt op zijn pittige woorden over RTL, RTL-ster Humberto Tan, RTL-baas Erland Galjaard en zijn goede vriend Ronald Molendijk.

Stuk voor stuk zijn ze neergesabeld door Derksen. En dus niet door Genee. “ Ik heb sowieso medelijden met Wilfred, want áls dit stopt…hij moet nog 10 jaar. En omdat hij zich nog wel eens kritisch uitlaat, zullen de aanbiedingen niet binnenstromen“, aldus Derksen.

Bronnen vertellen aan het AD dat het om RTL 7-baas Marco Louwerens zou gaan, al is dat moeilijk voor te stellen. Hij heeft een gemoedelijke band met de heren: vorig jaar liet hij Genee zelfs live in de uitzending een nieuw contract tekenen. Bovendien vertelde hij onlangs geen marionet van Erland Galjaard te zijn.

Marco Louwerens was niet bereikbaar voor commentaar, meldt het AD.

Lees meer over de mailende-RTL-baas-rel:
Johan Derksen kreeg ‘schandelijke mail’ vanuit RTL (maandag)
Niet Molendijk, maar RTL-baas stuurde woeste VI-mail (vandaag)

Foto: RTL
31 Reacties op “Mailende RTL-baas vindt VI-mannen ‘grote klootzakken’”


 1. Gobo

  HAHAHA, wat een zielig ventje. En dan WIlfried de schuld geven omdat hij Derksen niet aan kan/durft.

 2. Gobo

  Met zijn kale knar.

 3. Jables

  Kom op, laat nu gewoon die mail uitlekken. Nu worden er door geruchten onterecht mensen beschadigd (maar uiteraard willen wij ook gewoon de ‘sleaze and dirt’ graag weten, want zo zijn we)

 4. sammy

  vanavond kijken dus naar rtl7,

  [zou peter r ook nog komen ? de voetbalkenner, peter weet toch alles,??
  of …. ze hebben veel deskundigen in de tv wereld ]

  t zal wel lekker gaan spannen,
  ik zeg ,kerels, maak van je hart geen moordkuil,

 5. B

  Heerlijke ongoing story dit. En die mail….die lekt vast wel uit :-)

 6. Pretext

  Moet wel in opdracht zijn geweest van Wendy van Dijk, dat sowieso.

 7. NH

  Het is nu wachten op Youp morgen in de krant.

  Dat zal smullen worden.

 8. Bjorn

  Die mail lekt vanzelf wel uit.

 9. Mieke

  Mail komt wel boven water links om of rechtsom

 10. Mark2

  Blijkt naar mijn idee alleen maar uit dat ze daar bij rtl4 ongelooflijk onder druk staan! Ze willen naar buiten laten zien dat het best prima gaat… maar ondertussen!

 11. (+_+)

  Het leek chic dat Johan en Wilfred hun mondje dicht hielden, maar nu ze toch informatie over de mail lekken, is dat hypocriet van de heren zelf!

 12. Ron

  Damage control, hetzelfde als wat SBS jaren geleden deed, overkomt RTL nu.

 13. Vrede

  Als je kijkt naar wie er werk krijgen op tv hoeft Wilfred niks te vrezen want hij kan wel wat. Lekker sbs/veronica ofzo. Programma’s als oog om oog op NPO vind ik ook wat voor hem.

  Die naam komt toch wel naar buiten maar zal Galjaard wel zijn wat ik begrepen heb.

 14. David

  Ik zou als zenderbaas dit trio proberen los te weken. Ze zijn goud waard! Ze hebben een grote, trouwe achterban die ook commercieel interessant is.

  Je kan je noodlijdende zender een lekkere impuls mee geven, met name op de maandag- en vrijdagavond. Geef ze gewoon de vrije hand en af en toe krijg je dan een draai om de oren van Johan, maar who cares?

 15. b

  Snap niet dat RTL niet gewend is aan het feit dat Derksen geen blad voor de mond neemt . En ja , regelmatig lachen we erom en soms moet je stil zitten als je geschoren word. Zou knap geweest zijn als Galjaard de volgende dag met een interview was gekomen in welk medium dan ook of ga aan tafel zitten bij Derksen , nog mooier . Nee nu is het sterke vermoeden daar dat die hele RTL club nog enger is dan we al dachten en dat is voor een commercieel bedrijf dodelijk.

 16. Arnoud Tempelman

  RTL meltdown.

 17. .......

  Marco Louwerens Zijn mail waait rond in Hilversum
  Weekje

 18. jdj2050

  Kan me niet voorstellen dat directeur Marco dat heeft geschreven. De band is dusdanig goed dat Derksen die hele mail nooit had genoemd in een uitzending.

 19. Pieter

  Dit hele ramp gebeuren over RTL de laatste tijd, gaat RTL veel geld kosten
  Ik denk dat de reclame jongens niet blij zijn en adverteerders gaan afhaken
  ik zou in ieder geval niet adverteren bij een station dat kijkers verliest,
  en aan mooie opgestelde kijkraporten hoeven ze ook niet aan te komen, want daar geloof ik allang niet meer in !

 20. HansrZ

  @Vrede
  Je kunt nu wel denken dat ze zo bij een ander terecht kunnen, maar in dit wereldje wordt toch gedacht “moeten we zulke nestbevuilers wel binnen halen”
  Want ze nemen geen blad voor de mond en ook op die zender hebben ze constant zitten afgeven en het allemaal maar helemaal niets te vinden. Alleen Genee, Gijp en Derksen zijn deskundig en de rest is totaal ongeschikt, zelfs Wim Kieft omdat hij nu bij Jack is aangeschoven.

 21. lullo

  Marco Louwerens

 22. Emile Edwards

  Denk nou es na mensen. Wie heeft Derksen afgezeken, die ook directeur is? Niet Marco Louwerens.

 23. Stopt de reclame op rtl

  De reclame jongens en meisjes zullen toch wel eens achter de oren krabben. Bij een stinkende organisatie als rtl reclame maken lijkt als parels voor de zwijnen.

  De zogenaamde rtl familie is een gezelschap waar inteelt, intriges, angstcultuur en machtspelletjes tot kunst verheven zijn.

  De directie in de persoon van Galjaard staat compleet in zijn hemd en is voor de reclamewereld, eigenaren, kijkers en nadenkenden als een incapabele, geldgraaiende onsympatieke manager die boven op de apenrots ,behalve zijn enge vriendenclub, iedereen lijkt onder te poepen.

  Lijkt me niets om je als bedrijf via reclame aan deze organisatie te binden.

 24. Otto Groeneveld

  Naam en ls je een vent bent kom je gewoon in de uitzending, stink liberaal.

 25. echtwaar

  Wat een zooitje daar bij RTL!

 26. de chinees

  Maar hoet zit het met Petel L de Vlies?

 27. Jaap

  Als je als directielid op deze laffe manier er op reageert ben je zelf een gore k l o ot zak en mag je wat mij betreft de eer aan jezelf houden.

 28. Jaap

  Ofwel opsodemieteren dus.

 29. De onbekende soldaat

  En VI heeft weer een rel waar het een heel seizoen op kan teren.

 30. Longrod von Hughendong

  Net bij Boulevard noemde Ikink dat het om de Rtl 7 programmadirecteur is en dat er gister een gesprek heeft plaatsgevonden.

 31. Fox Mulder

  De schandelijke mail gaat idd Hillywood door.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.