Zomergasten-gasten kregen 1.000 euro vergoeding

De gasten van het VPRO-programma Zomergasten krijgen ieder een onkostenvergoeding van 1.000 euro voor de tijd die zij spenderen aan de voorbereidingen en de opnames. Dat heeft de omroep bekendgemaakt op Twitter. De VPRO heeft zich laten uitlokken door media-ondernemer Erik de Vlieger. Die twitterde, om de omroep uit te lokken: “Hè hè! Eindelijk de gevraagde info binnen. Claudia de Breij declareert 7.000 euro voor Zomergasten. Alleszins redelijk.

Daarop kwam de VPRO met het échte bedrag dat de Zomergasten-gasten, waaronder Claudia de Breij, kregen. De omroep twitterde in reactie op De Vlieger: “Onjuiste info van niet nader genoemde bron. Elke zomergast krijgt in het kader van intensieve voorbereiding een onkostenvergoeding van 1.000 euro.

Voor De Breij, die in de seizoensfinale van Zomergasten zat, zal de 1.000 euro een fooi zijn. Zij is volgens de Quote namelijk de rijkste zomergast van het afgelopen seizoen.

De Vlieger vindt het grappig dat de VPRO dit bedrag nu heeft onthuld: “Ziezo. Mijn tweet over 7 duizend euro was volledig uit mijn duim gezogen. Ik wilde gewoon antwoord hebben. En? Voilá.

Overigens vindt De Vlieger het terecht dat de Zomergasten-gasten met dit bedrag worden beloond voor hun inspanningen, zo laat hij weten.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen