Historisch dieptepunt 3FM: NPO houdt vertrouwen

Het is niet alleen een zware dag voor Qmusic, maar ook voor NPO 3FM. Steeds als het lijkt dat het niet erger kan, krijgt de publieke radiozender toch weer een klap te verduren. Zo ook vandaag: uit de meest recente luistercijfers, over de periode juni-juli, blijkt dat het station is gedaald van 4,8 naar 4,3 procent marktaandeel. Niet alleen een enorm verlies, maar ook de laagste score van de eeuw. Ook de NPO heeft de nieuwe cijfers gezien, maar blijft vertrouwen op een goede afloop.

De NPO wijst erop dat de nieuwe programmering van NPO 3FM pas aankomende zaterdag van start gaat. “Bij de vernieuwing van 3FM hebben we ingecalculeerd dat het tijd gaat kosten om weer de harten van luisteraars te winnen“, legt een persvoorlichter uit.

Over een aantal maanden zal blijken of de nieuwe programmering van 3FM aanslaat. “We blijven in het volste vertrouwen bouwen en vernieuwen, onder andere met een nieuwe programmering vanaf aanstaande zaterdag met nog meer ruimte voor nieuw talent en onze grenzeloze liefde voor popmuziek.”

De radiosite RadioFreak heeft op zijn website een grafiek gepubliceerd, waarop te zien is hoe het marktaandeel van NPO 3FM zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot het huidige diepteunt.

Lees ook: Harde klap voor Qmusic: luistercijfers enorm onderuit (vanochtend)

Foto: BNNVARA, Rob van der Voort

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen