‘Claudia de Breij rijkste Zomergast van 2017’

Claudia de Breij is de rijkste prominente Nederlander die dit jaar te gast is in het interviewprogramma Zomergasten op NPO 2. Dat heeft Quote uitgezocht. De Breij is net als veel andere presentatoren van arbeidersomroep VARA schatrijk. Het laatste jaarverslag van haar bv, die uit 2015, meldt dat het ingehouden deel van het resultaat – doorgaans de winst – 414.000 euro bedraagt, weet Quote. Het eigen vermogen van de bv bedraagt 832.000 euro met een kortlopende schuld van 424.000 euro.

Naast deze eurotonnen, is ook haar woning in Utrecht erg veel geld waard. Die kostte in 2011 maar liefst 895.000 euro.

Verder weet Quote dat burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam mede-oprichter is van advocatenkantoor Kennedy Van der Laan en daarmee wel wat heeft kunnen sparen. Het eigen vermogen van zijn bv bedraagt meer dan zes ton.

De andere vier gasten zullen hen volgens Quote niet overtreffen. Het volledig overzicht is te vinden op de website van het blad.

Foto: VPRO

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen