‘NPO 2 laat objectiviteit varen met Klaver-docu’

NPO 2 krijgt wat kritiek over zich heen omdat de zender prominente zendtijd inruimt voor een documentaire van een uur over de zeer linkse politicus Jesse Klaver, die notabene gemaakt is door een GroenLinkser zelf. Sterker nog: maker Joey Boink is zo ongeveer zijn beste vriend. En dat leidt tot de nodige ergernis bij rechts. “Gemaakt door een GroenLinkser…! Vergelijk dat eens met de agressieve anti-PVV-bagger van dezelfde NPO“, twittert PVV-Kamerlid Martin Bosma.

NPO 2 zet de Jesse-docu vol in de schijnwerpers: de film komt op prime time op de buis, om negen uur ’s avonds. “Hoe objectief is een NPO documentaire over Jesse Klaver, gemaakt door een voormalig campagne ‘beeldvoerder’ van GL?“, retweet Fleur Agema van de PVV.

En ook Thierry Baudet van Forum voor Democratie walgt ervan: “NPO laat alle schijn van objectiviteit varen met ‘intieme docu’ over Jesse Klaver. Breek het mediakartel, steun FvD.

Media-ondernemer Erik de Vlieger: “Zeg Publieke Omroep, jullie zijn hele enge televisiemakers. Klasseloos, oneerlijk en de schaamte zelfs ver voorbij.

‘NPO schenkt Jesse Klaver een uur lange gratis propaganda-docu, gemaakt door vriend’, kopt GeenStijl. “We kunnen vanaf hier Timmerfrans horen klaarkomen van bewondering voor Hilversum en GroenLinks over zo veel schaamteloze propaganda.

Remko Theulings van EenVandaag zegt: “Docu Jesse Klaver is interessant voor alle politieke junkies. Wel vraagtekens bij constructie (maker in dienst GL).

In de docu is onder meer te zien hoe Boink en Klaver samen gaan sporten. Producent Doxy Films vindt dat alleen maar bijzonder. “De film biedt een uniek perspectief, namelijk van binnenuit.

Een interview met de maker van de Jesse-docu kunt u lezen op de Parool-site.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen