Pierre Kartner: ‘Wel tv-feest voor André, niet voor mij’

Pierre Kartner, beter bekend als Vader Abraham, vindt het teleurstellend dat André van Duin wél een groot tv-feest kreeg toen hij vijftig jaar in het vak zat, maar dat hij werd overgeslagen. Dat zegt de zanger dit weekend in De Telegraaf. De 82-jarige Kartner is er best wel verdrietig over. “In 2009 heb ik met een televisiedelegatie wel eventjes contact gehad over mijn gouden artiestenjubileum. De TROS wilde zo’n eregala voor mijn ’vijftigste’ organiseren“, legt de zanger uit.

Alle betrokkenen hadden er zin in, aldus Kartner. “Het Metropole Orkest zat bij wijze van spreken al klaar en Rob de Nijs en Peter Koelewijn zouden optreden, weet ik nog. Maar uiteindelijk ging het feest niet door, want ze kregen het financieel niet rond.

Een tv-gala kost veel geld, weet ook Kartner. “Ik neem dat niemand kwalijk, maar het was natuurlijk wel een teleurstelling. Van mij mag André van Duin worden geëerd als hij vijftig jaar in het vak zit, en dat werd terecht een grote televisiegebeurtenis, maar dan denk ik toch: ’Waarom hij wel, en ik niet?’ Maar goed, het is niet anders.

Twee jaar geleden, toen Kartner 80 werd, was er opnieuw sprake van een mogelijk tv-gala voor de zanger. Ook dat ging niet door.

Kartner: “Ik hoop maar dat Hilversum later dit jaar wel aandacht wil schenken aan mijn nieuwe album. Dat staat vol met nieuw materiaal, de titel zal zijn: Nooit te oud om jong te zijn.”

Het grote Telegraaf-interview ‘Pierre Kartner: ’Wanneer krijg IK mijn eerbetoon?’’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen