‘Bert Huisjes aast op tijdslot De Wereld Draait Door’

Bert Huisjes, de baas van omroep WNL, doet zijn best om in beeld te komen voor een dagelijks programma op het tijdstip van De Wereld Draait Door. Dat heeft Marianne Zwagerman, mede-oprichter van WNL, gezegd op NPO Radio 1. De Wereld Draait Door is vanaf 2018 alleen nog in de herfst en winter te zien en de NPO heeft bekendgemaakt voortaan live door te willen programmeren op dat tijdslot. Dat betekent dat er voor zes maanden per jaar een alternatief moet worden gevonden.

Huisjes wil dat alternatief graag leveren, weet Zwagerman. “Ik mag het vast niet van hem zeggen, maar ik weet dat Bert Huisjes al maanden aan het proefdraaien is met allerlei formats. Die aast volgens mij op dat tijdslot. Dat zou ik natuurlijk enorm toejuichen in dit toch nog altijd wat linkse bolwerk.”

WNL is de omroep achter NPO 1’s ochtendprogramma Goedemorgen Nederland. “WNL maakt nu dat ochtendprogrammaatje, maar met alle respect: dat gaat nergens over. Dat is gezellig bij het ontbijt, heel kort en het heeft geen inhoud. Ik zou het wel toejuichen als het eens een wat ander geluid zou worden daar.”

En als het geen WNL wordt? “Dan graag Janine Abbring. Dan moet die het gewoon gaan presenteren.”

Lees ook: Shula vindt Eva, Janine en Mariëlle opties DWDD-slot (vandaag)

Foto: Omroep WNL

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen