Shula vindt Eva, Janine en Mariëlle opties DWDD-slot

NPO-directeur Shula Rijxman wil dat Matthijs van Nieuwkerk het De Wereld Draait Door-slot gaat delen met een vrouw en niet met een man. Dat heeft ze maandag kenbaar gemaakt op de seizoenspresentatie van de NPO en dinsdag in het AD. Van Nieuwkerk gaat De Wereld Draait Door vanaf 2018 alleen nog in de herfst en winter maken en voor de overige zes maanden zoekt de NPO nu een vervanger. En Rijxman vindt dat die vervanger een talentvolle vrouw moet worden.

De naam van Eva Jinek zingt al een tijdje rond en ook Rijxman vindt dat wel een mooie optie. “Eva is onze parel, wat mij betreft een grote optie voor het programma in de vooravond. Eén van de meest talentvolle vrouwen die we hebben. Zij beheerst dat kunstje.

Maar Jinek is lang niet de enige geschikte dame, aldus Rijxman. “Ik hoor vaak: ‘ze’ zijn niet te vinden. Nou, dan moet je harder zoeken. Verder kijken dan je neus lang is. Maar kijk eens naar Mariëlle Tweebeeke en Janine Abbring.

Sophie Hilbrand is naar eigen zeggen gevraagd voor een dagelijks programma: “Een tijdje geleden werd me wel gevraagd naar mijn ambities, of ik eventueel iets dagelijks wilde doen. Maar een half jaar lang met twee kleintjes van vijf en zeven, nee, daar is mijn leven nu niet naar. Bovendien ben ik vooralsnog liever met een bepaald onderwerp bezig dan met de dagelijkse dingen.

Wordt het dan toch gewoon Eva Jinek? NPO’s tv-directeur Frans Klein is minder enthousiast. “Je kunt niets uitsluiten, we gaan met iedereen in gesprek , maar Eva doet het fantastisch op de late avond. Wat mij betreft geeft ze die late avond nog meer glans.”

Het nieuwe programma moet in mei 2018 voor het eerst te zien zijn. De NPO verwacht in november bekend te kunnen maken met wie Van Nieuwkerk het tijdslot gaat delen.

Het AD-artikel ‘Een vrouw om 19.00 uur, maar wordt het Eva?’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen