Beau tegen Erland Galjaard: ‘Ik ga dood bij SBS 6’

Beau van Erven Dorens slaakte in 2015 een noodkreet toen hij op het kantoor van RTL-baas Erland Galjaard zat. Dat vertelde de presentator dinsdagavond in Linda’s Zomerweek. Na vijf jaar SBS kón Van Erven Dorens niet meer en wilde hij dolgraag terug naar het oude nest. “Ik zat bij Erland Galjaard en zei: ‘Dit is aan de hand. Ik ga dóód daar. Ik moet wat anders gaan doen, want anders ga ik naar de radio en houd ik ermee op.’ Toen zei hij: ‘Kom maar terug’“, memoreert de RTL 4-ster.

De eerste paar jaar bij SBS was Van Erven Dorens het troetelkind van John de Mol, maar toen succes uitbleef liet De Mol ineens niet meer van zich horen. “Ik snap het ook altijd. Ik snap het van John ook, John de Mol. Op een gegeven moment was de deur gewoon dicht. Dan is het gewoon over.

Van Erven Dorens heeft vorig jaar twee keer fors uitgehaald naar John de Mol, maar tegenover zus Linda de Mol was hij iets milder. “Ik heb er zo veel aan te danken en zo veel dingen gedaan, maar je moet jezelf wel weer oppakken. Toen ben ik naar RTL 4 overgelopen. Dat was in 2015.

Hij is Galjaard eeuwig dankbaar. “Stel je voor dat hij dat niet had gezegd, dan weet ik niet wat er was gebeurd. Dan was ik ergens anders aanbeland en niet bij televisie.”

Foto: RTL/Erland Galjaard

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen