Nieuwe SBS 6-woensdag van start: reality- en woon-tv

Het nieuwe tv-seizoen begint officieel pas op maandag 4 september, maar is bij SBS 6 deze week al in volle gang. Na de hervatting van de hitmaandag met Frank Visser en Dokter Tinus en de lancering van de quizdinsdag, is het vanavond tijd voor de nieuwe woensdagavond met Steenrijk Straatarm om half negen en De Designdroom met Jeroen van der Boom om half tien. Van der Boom legt de lat in De Telegraaf hoog, want hij vergelijkt zichzelf met André van Duin in Heel Holland Bakt.

Van der Boom over zijn door IKEA gesponsorde binnenhuisarchitecten-wedstrijd: “Het heeft wel iets weg van Heel Holland Bakt. Ik loop daar tussen de kandidaten door en stook het vuurtje een beetje op. ’Weet je dat jouw buurman die en die muur heeft weggehaald?’, dat soort opmerkingen. Achteraf gezien: precies het programma dat ik zocht.

Dat het programma is doordrenkt van IKEA-promotie, vindt Van der Boom geen punt. “We maken tenslotte commerciële televisie en hier was dit absoluut geen beperking. Daar vind je niet drie soorten banken, maar tientallen.

Bijkomend voordeel: het is een wereldwijd concern, het zou toch mooi zijn als dit Talpa-format internationaal navolging krijgt.

In het nieuwe SBS6-programma Steenrijk, Straatarm ruilen een rijk en een arm gezin uit Nederland een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Zou geld gelukkig maken?

Foto: SBS/Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen