Zenderbaas Carter Duong de laan uit bij Net5

Carter Duong is gestopt als zenderbaas van Net5. Hij is niet langer in dienst van zendergroep SBS. Dat heeft de tv-zender bevestigd aan het AD. Over de reden van zijn vertrek wil SBS niets kwijt. Bronnen rond SBS zeggen tegen het AD dat Duong met ruzie is vertrokken vanwege ‘het steeds kleiner wordende budget voor Net5’, maar andere bronnen wijzen er op dat de nieuwe eigenaar John de Mol juist wil investeren in SBS. Hij heeft er in het verleden zelf over geruzied met oud-mede-eigenaar Sanoma.

Mogelijk heeft het vertrek van Duong te maken met de teleurstellende kijkcijfers van de tv-zender. De programma’s Peking Express en Rik over de Grens van Rik van de Westelaken hebben erg magertjes gescoord en ook het andere boegbeeld van de zender, Arie Boomsma, is geen kijkcijfermagneet.

Voorafgaand aan het afgelopen tv-seizoen gaf Boomsma nog aan erg blij te zijn met de investeringen in Net5. “Toen ik besloot naar Net5 te vertrekken, wist ik dat we voor een stevige uitdaging stonden. Het net is niet makkelijk te vinden. Daarom heel blij met deze krantenkop“, zei hij toen, wijzend naar de kop ‘SBS zet flink in op programmering van Net5’.

Het is niet duidelijk of Duong wordt opgevolgd bij Net5. Ook over de positie van Bastiaan van Dalen, baas van Veronica en SBS9, is niets duidelijk.

Deze week werd bekend dat Karin de Groot stopt als zenderbaas van SBS 6 om tv-directeur van heel SBS te worden. Of zij een opvolger krijgt, is onduidelijk. Ze wordt in haar functie verantwoordelijk voor álle tv-zenders van SBS.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen