SBS 6-baas Karin de Groot wordt tv-baas heel SBS

Foto: Nick van OrmondtKarin de Groot ruilt haar functie als zenderbaas van SBS 6 in voor die van directeur televisie bij SBS Broadcasting. Daarmee treedt ze toe tot de directie van de zendergroep, die bestaat uit SBS 6, Net5, Veronica en SBS 9. Dat heeft de omroep laten weten. Binnen de nieuwe directie is Karin de Groot samen met directeur content Remco van Leen eindverantwoordelijk ‘voor het aanbod op de verschillende platformen van SBS’. Ze gaat zich dus ook bezighouden met de zusterzenders van SBS 6.

Karin de Groot startte haar carrière bij producent Endemol Shine. Van 2005 tot 2010 was zij zendermanager van Net5, een van de zenders van SBS Broadcasting. Voordat zij op 1 november vorig jaar aan de slag ging als zendermanager van SBS6, was zij ruim vijf jaar CEO van producent IdtV.

Het is niet bekend wat de gevolgen van deze nieuwe directiestructuur zijn voor de verschillende zendermanagers. Het lijkt erop dat er geen nieuwe zendermanager wordt aangesteld bij SBS 6.

Fot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen