Renze Klamer verdient 55 à 60 duizend euro bij NPO

Renze Klamer verdient ongeveer 55 à 60 duizend euro per jaar met zijn werk voor de EO op NPO Radio 1. Dat heeft hij gezegd in zijn programma Dit Is De Dag, waarin de salariskloof tussen mannen en vrouwen werd besproken. Journaliste Phaedra Werkhoven vroeg Klamer op de man af hoeveel hij eigenlijk verdient bij de publieke omroep. Hij moest wel even een drempel over voordat hij zijn salaris onthulde. “Dan vind ik eigenlijk dat iedereen het hier moet vertellen aan tafel“, gaf hij aan.

Iedereen stemde toe. “Volgens mij inclusief premie en de hele rataplan staat er geloof ik 85.000 euro voor“, zei Vera Dalm van Milieu Centraal.

Werkhoven zelf weet nog niet precies wat ze dit jaar gaat verdienen: “Ik ben zzp’er. Vroeger, toen ik nog wel een vaste baan had, zat ik toch wel tegen een ton per jaar. Dat was best redelijk. Inmiddels doe ik het nog niet voor de helft, denk ik.

Michiel Roscam-Abbing van de Plastic Soup Foundation gaf aan 12.000 euro zonder pensioenpremie te verdienen en hoogleraar Jan-Henk Welink van de TU Delft krijgt 55.000 euro per jaar.

Klamer daarop: “Ik denk ook 55.000 euro of 60.000 euro.

Voor de EO presenteert Klamer onder meer het Radio 1-programma Langs de Lijn en Omstreken.

Het salaris van Klamers Radio 1-collega Petra Possel werd eerder vandaag nog bekritiseerd door de adjunct-hoofdredacteur van Quote.

Foto: EO/Willem Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen