Braboneger reageert op afgang bij De Slimste Mens

Steven van Brunswijk, die voor de NPO het programma De Braboneger Verkaast heeft gemaakt, schaamt zich niet voor zijn zwakke optreden in De Slimste Mens. Dat vertelt hij in een reactie aan NU.nl Van Brunswijk zat maandagavond in de seizoensopener, samen met Domien Verschuuren en de moeder van Merel Westrik. Hij ging de finale in met slechts 17 seconden en zorgde daarmee voor de kortste finale ooit. “Ik had mij misschien wat beter voor kunnen bereiden“, geeft hij aan.

Al tijdens het spel bleek dat Van Brunswijk geen vaste kijker is van De Slimste Mens. “Ik kende de regels eigenlijk niet. Ze hebben me wel verteld om de app te spelen, of om een aflevering terug te kijken maar daar had ik het te druk voor.

Bovendien gelooft hij niet in kennis uit boeken, geeft hij aan. “Ik onthoud alleen de zaken die mij interesseren. Zoals het slavernijverleden of mijn Surinaamse achtergrond, de rest is maar troep in mijn hoofd. Nu kwamen er vragen over Karl Marx, dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Hij heeft er geen spijt van dat hij mee heeft gedaan. “Ik wil mensen vooral aan het lachen maken. Dat is volgens mij wel gelukt. Ik zou dan ook zo weer meedoen, mochten ze me vragen. En ik denk niet dat ik snel zal worden vergeten.

Vanavond is Simon Zijlemans de nieuwe uitdager in De Slimste Mens. De uitzending van de kijkcijferhit begint om 20.25 uur op NPO 2.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen