Catherine Keyl had faalangst tijdens tv-carrière

Catherine Keyl heeft gedurende haar tv-carrière veel last gehad van faalangst. Daardoor ging ze nooit ontspannen een televisieproject in. Dat vertelt de televisiediva in gesprek met weekblad Story. Keyl vreesde voortdurend dat ze bijvoorbeeld ineens een black-out zou krijgen. “Door een aantal nare ervaringen in mijn jeugd ben ik erg lang onzeker geweest. Zo vroeg ik me vaak af als ik toezegde om een programma te gaan presenteren: waar begin je aan en wat doe je jezelf aan?

De presentatrice maakte zich enorm druk om van alles. “Ik dacht dat ik bijvoorbeeld vragen zou vergeten tijdens de presentatie van mijn talkshow. Of dat ik niet scherp genoeg zou zijn bij een interview. Maar sinds Peter tien jaar geleden in mijn leven kwam, is dat een stuk minder geworden. Daar ben ik hem zó dankbaar voor.”

Inmiddels blikt Keyl vooral met trots terug op haar tv-loopbaan. “Dat ik vijftien jaar lang dagelijks televisie heb gemaakt: vijf jaar Avro’s Service Salon, vijf jaar de 5-Uurshow en vijf jaar mijn talkshow Catherine, en dat iedereen bleef kijken. Later kwam nog Catherine zoekt God.

Nu baalt ze alleen nog van haar dikke buik. “Ik heb van alles gedaan, zoals diëten en sporten, maar weg gaat hij niet meer.

Overigens eindigde de tv-loopbaan van Keyl niet door haar onzekerheid, maar door aanvallen van diarree. Die zijn inmiddels voorbij.

Het Story-interview met Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL Op Zondag

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen