Diarree-aanvallen Catherine Keyl zijn voorbij

De diarree-aanvallen die een einde maakten aan de televisiecarrière van Catherine Keyl zijn gelukkig voorbij. Dat onthult de televisiediva in een persoonlijk gesprek met weekblad Story. Het was niet makkelijk voor Keyl toen ze nog haar talkshow bij Omroep MAX presenteerde: ze had altijd diarree en dat putte haar uit. Ze bleek net als Nance Coolen de ziekte van Crohn te hebben. “Gelukkig is dat nu allemaal over. Ik heb de mazzel dat ik een lichte vorm heb“, legt de omroepdiva uit in het showblad.

De stoelgang van Keyl is er aanzienlijk op vooruitgegaan. “Door het aanpassen van mijn eetpatroon is het al enorm verbeterd. Maar stress moet ik zoveel mogelijk zien te vermijden. Ik denk dat de spanning van die live-uitzendingen gewoon dodelijk was. Dat heeft meer met mijn lijf gedaan dan ik eigenlijk dacht.”

Lange tijd verzweeg Keyl de reden van haar tv-exit. “Waarom ik er zo lang over heb gezwegen? Omdat ik niet de zielenpiet wilde zijn. Ik was bang dat mensen dachten dat ik zo nodig moest, of interessant wilde doen. Daar had ik geen trek in.”

Keyl is niet boos op haar diarree van toen. Ze heeft nu een nieuwe invulling aan haar leven gegeven. “Ik reis me helemaal suf. Vanochtend ben ik teruggekomen uit Cannes, waar ik heb geshopt“, zegt ze in het blad (via Blendle).

Ook was ze recentelijk in Parijs en Teheran. In de Franse hoofdstad ging ze over haar nek in een Michelin-restaurant, terwijl ze in de Iraanse hoofdstad werd uitgescholden om haar teenslippers.

Foto: Avrotros

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen