Gert van ’t Hof loopt niet met kippenvel door NOS-pand

Gert van ’t Hof is niet zó onder de indruk van de NOS dat hij dagelijks met kippenvel door het gebouw van de omroep loopt. Dat geeft de presentator aan in VARAgids. Van ’t Hof begon zijn presentatieloopbaan in de jaren negentig bij RTV Rijnmond, waar hij vanaf 1999 ook ging presenteren op tv. Hoewel hij in 2013 de overstap maakte naar de landelijke NOS, had hij die transfer het liefst al véél eerder gemaakt. “Na tien jaar zat ik bij RTV Rijnmond wel zo’n beetje aan mijn top“, geeft hij aan.

Toen Van ’t Hof ook ging presenteren bij RTV Rijnmond, voelde hij zich rijp. “Dat was een mooi moment geweest om de stap naar de landelijke tv te maken. Ik heb ook toen al gesolliciteerd bij Studio Sport, maar ze hadden een interne procedure, waar Henry Schut en Jeroen Stomphorst uit zijn gekomen.”

Uiteindelijk lukte het hem alsnog, in 2013. “Toine van Peperstraten was net vertrokken, ze wilden iemand met presentatie-ervaring, dus ik begon niet op het onderste treetje.

Hij stelde geen eisen bij het sollicatiegesprek. “Ik weet niet wanneer jij voor het laatst een sollicitatiegesprek hebt gehad, maar je zit daar, je krijgt een mooi aanbod – dan ga ik niet precies vragen welke toernooien ik wel of niet mag doen. Het duizelde me ook een beetje, eerlijk gezegd.

Voelt het nu als een sensatie om bij de NOS rond te lopen? “Daar ben ik te nuchter voor. Begrijp me goed, ik vind het ontzettend leuk – ook om nu Radio Tour te mogen doen – maar ik loop hier niet met kippenvel door het gebouw. Maar ik denk wel: ‘Ik ben lang bezig, ik heb er hard voor gewerkt, wat ontzettend leuk dat ik dit nu mag doen.

Het VARAgids-interview met Gert van ’t Hof kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen