Wilfred Genee: ‘Hou nou toch op Peter R. de Vries’

Foto: RTLWilfred Genee vindt de bewering van Peter R. de Vries dat hij niet meer op tv zou willen als hij zijn leven opnieuw kon doen ongeloofwaardig. Dat zegt hij vandaag in het AD. De Vries vertelde onlangs in de radioshow van Genee dat bekend zijn ‘niet alleen maar leuk is’, maar volgens Genee valt het wel mee. “Nee, ik klaag niet. Vorige week hoor ik Peter R. de Vries in mijn uitzending van BNR zeggen: ‘Als ik het allemaal opnieuw zou moeten doen, had ik het niet gedaan’. Hou nou toch op Peter!

Hij heeft geen reden tot klagen, aldus Genee. “Ons werk heeft een enorme voordelen. Ik kom op bijzondere plekken, sta in Stockholm bij de Euopa League-finale van Ajax, ik doe alleen maar leuke dingen! Ik ben een bevoorrecht mens.

Genee weet waar hij over praat: ook hij heeft soms te maken met de keerzijde van roem. Recentelijk nog, toen hij met zijn kinderen in de dierentuin was en zijn zoontje kwijtraakte. “Als een gek begin ik te zoeken. Dan komen er wat mensen op me af. Of ik op de foto wil. Nou, even niet, roep ik. Hoor ik achter me: ‘Wát een arrogante klootzak’. Ik draai me om en zeg: Mag ik misschien heel even mijn zoontje zoeken?

Hij was compleet verbaasd. “Geloof me, ik vind het absoluut niet vervelend dat ik word herkend. En ook niet om op de foto te gaan. Sterallures zijn mij vreemd, maar soms heb je het gevoel dat je je continu moet verantwoorden.”

Je moet er altijd rekening mee houden dat er iets van je gevonden wordt. Als ik op vakantie ben, dan lijkt het volgens mijn vrouw net of er iets van me afvalt. Dan ben ik niet meer op mijn hoede. Hier ben ik dat eigenlijk altijd.”

Het AD-interview ‘Ik ben altijd op mijn hoede’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen