Nynke de Jong prijst Linda om steun aan Paay

Nynke de Jong, pagina-twee-columnist van het AD, prijst Linda de Mol om haar coverfoto met Patricia Paay. Dat laat ze vandaag weten in de krant. De Mol en Paay staan gezusterlijk naast elkaar op de nieuwe LINDA. De tv-koningin doet dat om actie te voeren tegen slutshaming, iets waar ze zich zelf ook schuldig aan heeft gemaakt. De Jong: “Slutshaming zit zo ingebakken in onze samenleving dat het moeilijk uit te roeien is. Een man met veel bedpartners is stoer, een vrouw is dan een hoer.

Als enorm mediamerk kan uitgerekend de LINDA daar misschien beweging in krijgen, denkt De Jong. “Ik denk dat in den beginne niemand in medialand had kunnen voorspellen, hoe groot de invloed van de LINDA uiteindelijk zou worden.”

De Mol is volgens haar de koningin van het medialandschap, ‘en met die status kan ze dingen aan de kaak stellen’. “Ik ben zo blij dat Patricia Paay deze maand op de cover van de LINDA staat.”

Er is niemand in Nederland die dwars door alle filterbubbels heen opereert, die zo veel verschillende vrouwen weet te bereiken en te inspireren als Linda de Mol. Dat zij haar platform inzet om slutshaming aan de kaak te stellen, is een groot cadeau aan alle Nederlandse vrouwen.”

De AD-column Slutshaming van Nynke de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen