Peter R. de Vries: ‘Jeroen Pauw meer op tv dan ik’

Peter R. de Vries denkt niet dat hij de man is met de meeste mediazendtijd van Nederland. Dat heeft hij gezegd in reactie op een stelling van Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. De Vries denkt dat er mannen zijn die nog vaker op tv komen. “Ja, denk je dat? Wie er meer zendtijd hebben? Nou ja, de mensen die natuurlijk dagelijkse talkshows hebben, hè. Jeroen Pauw, noem maar op. Maar van de tien verzoeken die ik in de week krijg, wijs ik er acht af“, laat de misdaadjournalist weten.

RTL Boulevard is zijn basis, maar De Vries doet nog veel meer. “Het hangt er van af welk verhaal je te vertellen hebt. Soms heb ik wel eens bij een verhaal zoiets van: dit is echt iets voor bij Jeroen Pauw. Een andere keer denk ik dat ik mijn verhaal beter kan doen bij Humberto. Ik zit natuurlijk ook heel veel bij Boulevard, De Wereld Draait Door en noem maar op.”

Sommige uitnodigingen slaat hij steevast af. “Ja, zeker. Spelletjesprogramma’s en dat soort dingen doe ik sowieso niet. Je ziet mij ook niet zitten bij dingen als Het Nationaal Dictee. Het enige wat ik eigenlijk doe, zijn talkshows en actualiteiten.”

Veel mensen vinden De Vries een ‘arrogante lul’, zoals Genee het noemt. Of hij zich dat kan voorstellen? “Best wel. Wat dat betreft kunnen wij elkaar wel een hand geven, toch? Ik vind het niet vervelend: iedereen moet denken wat hij wil, maar soms valt het wel op dat mensen een oordeel over je hebben zonder dat ze weten wat je precies aan het doen bent.”

Is hij uit ijdelheid op tv? “Als je zegt dat het geen rol speelt, gelooft niemand je, dus ik zeg maar gewoon: oké natuurlijk, dat zal ook wel een rol spelen. Maar ik zeg ook heel eerlijk – en de mensen die dichtbij me staan weten dat ik de waarheid vertel – dat als ik mijn leven over zou kunnen doen, ik niet weer op tv zou komen.

Het is het niet waard. Alles bij elkaar moet je te veel opgeven. Het bekend zijn is niet alleen maar leuk, fijn en goed. Ik ben geen artiest, maar een journalist. Die bekendheid is erbij gekomen, maar het is niet iets wat ik zoek. Een artiest wil zich laten zien en geniet van het applaus. Dat is bij mij niet zo.”

Foto: RLT

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen