Nieuwe Quote-baas hekelt Wendy van Dijk-roddel

Sander Schimmelpenninck (32), sinds eind 2016 de baas van Quote, hekelt het beruchte artikeltje over Wendy van Dijk dat in 2015 in het zakenblad stond. Dat vertelt hij in een interview met Het Parool. Quote suggereerde in een klein artikeltje dat Van Dijk verslaafd was aan cocaïne, maar werd terechtgewezen door de rechter. “Daar was ik niet blij mee. Dat soort Hilversumse roddels horen niet thuis bij Quote, maar bij bladen als Story en Privé“, zegt de Quote-baas, destijds Quote-journalist.

Hij vervolgt: “Wendy van Dijk is niet onze wereld, en of ze nou wel of geen coke gebruikt, is ook niet bijster interessant. Bovendien konden we het niet bewijzen. Dit is niet het soort journalistiek waarmee Quote moet willen scoren.”

De balans tussen informatief en luchtig sloeg hier volledig door, aldus Schimmelpenninck. “Het Financieele Dagblad is zakelijk en gedetailleerd, maar ook oersaai. Bij ons is het luchtiger, scherper, leuker. Dat past bij ondernemers, dat zijn doorgaans vrolijke lui, geen zware intellectuelen.

Quote heeft een eigen toontje dat aansluit bij onze doelgroep. Jort heeft dat er 20 jaar geleden ingerost; daarvoor was Quote een tamelijk braaf en saai blad. Het toontje evolueert wel en je moet het ook niet overdrijven.”

“Er is een dunne lijn tussen leuk jargon en flauwheid. Als je een advocaat in een artikel vijf keer ‘befje’ noemt, wordt het irritant“, besluit hij in de krant (via Blendle).

Van Dijk liet afgelopen april nog weten dat ze de boete voor Quote te laag vond.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen