Peter R. weet nog niet of museum in binnenstad komt

Peter R. de Vries weet nog niet of zijn museum, de Amsterdam Crime Experience, in de binnenstad van Amsterdam komt of daarbuiten. Dat heeft de tv-ster gezegd op BNR Nieuwsradio. Het is de bedoeling dat het interactieve museum in 2018 zijn deuren opent, maar er is nog geen locatie. “We zijn nu op zoek naar een locatie in Amsterdam. We hebben nogal wat vierkante meters nodig, misschien wel 2.000. En je kunt ook geen 200.000 bezoekers per jaar op elke straathoek kwijt.

Hoewel De Vries denkt dat zijn museum een megahit wordt, is een toplocatie mogelijk toch te duur. “Het moet wel te managen zijn. Het is ook een financieel verhaal: hoe meer je in het centrum komt, hoe duurder het is. Dan is het woord aan de financiers die het geld bijeen moeten brengen. We zijn in gesprek met een aantal mensen, maar als er iemand luistert die dolgraag mee wil doen, dan is die zeker nog welkom.”

De Vries verwacht veel van zijn museum. “Het is een experience, niet te vergelijken met een normaal museum, waar je in vitrines staat te gluren. Er komen twintig ruimtes waarin je bepaalde dingen kunt doen, zoals jezelf op de proef stellen of je vaardigheden kunt testen. Je kunt dan een vriend van je aan de leugendetector horen of een bloedspetteranalyse doen. Ook kun je kijken of je een goede ooggetuige bent of niet.”

Hij doet het niet in zijn eentje. “Ik ben mede-oprichter, maar ook een beetje het uithangboord en boegbeeld van de experience. Ik zal ook veelvuldig te zien zijn in de experience. Via beelden geef ik instructies en aanmoedigingen.”

Het liefst zou De Vries ook een crime-talkshow maken, die hij dan uitzendt vanuit zijn eigen museum. “Het is ook leuk voor de bezoekers van de experience, dat je aan het eind van de dag zo’n show kunt bijwonen.”

Foto: Amsterdam Crime Experience

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen