Paul de Leeuw opnieuw afgeslacht in eigen krant

Geplaatst op za 03 jun 2017 om 10:12

Tv-recensent Angela de Jong kraakt haar AD-collega Paul de Leeuw voor de tweede keer af in eigen krant. Waar ze in januari zijn tv-programma Wie Steelt Mijn Show afslachtte, is nu Lekker Laat aan de beurt. Dat is te lezen in de kiosk. Ondanks het late tijdstip heeft De Jong de show de hele week live gekeken. “Gezien de lange tenen van mijn collega-columnist wilde ik het programma zo zuiver mogelijk beoordelen: zit ik hier op dit tijdstip op te wachten?“, schrijft de tv-kenner onomwonden.

Het antwoord is nee, zegt ze. “Er valt geen lijn in de onderwerpen en gesprekken te ontdekken, er zitten gasten van wie totaal onduidelijk is wáárom ze er zitten, het gaat van de hak op de tak op een ergerniswekkende manier en dat fietstochtje aan het begin van elke uitzending heeft geen enkele functie.”

Zijn fietsopening moet De Leeuw volgens haar direct schrappen, net als de ‘doorbitch’, die interessante voorbijgangers moet binnenhalen. Dinsdagavond stelde De Leeuw aan André Hazes jr een gevoelige vraag over zijn moeder, toen de ‘doorbitch’ er plotseling tussenkwam. “Weg moment.”

Voor elke gast organiseert De Leeuw iets bijzonders. Zo ging hij kickboksen met Ajouad El Miloudi en mikadoën met Loes Luca. “Kom op, ik ben geen kleuter.”

Ooit was de naam Paul de Leeuw al genoeg om de tv aan te zetten. Format maakte niet uit, hij was zelf spraakmakend en bijzonder genoeg. Die tijd is voorbij. De enige reden dat hij dit programma heeft gekregen, is omdat de directeur televisie van de NPO een trouw fan met oogkleppen is“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Reactie Paul de Leeuw

Als De Leeuw op Twitter gevraagd wordt of er nu een columnistenrel is, antwoordt hij: “Columnistenrel? Ik zie hem nog niet hoor?

Gelukkig maar. In de kiem gesmoord”, reageert een volger. De Leeuw: “Hoewel? 😀 Nee hoor…

Een andere volger van De Leeuw wijst ook op De Jongs column en zegt: “Sorry Paul, ’t is weer niet goed – helemaal waar, wat doet Paul de Leeuw nog op tv?

De Leeuw: “Nog maar drie weken Sven. Dus er is licht aan het eind van de tunnel :) fijn weekend!

Foto: WNL
53 Reacties op “Paul de Leeuw opnieuw afgeslacht in eigen krant”


 1. Bep

  Jaren geleden gestopt met te kijken, zo vervelend om naar de teloorgang van Paul te kijken.Niets fris, origineels of verrassends meer aan.

 2. Anouk

  Je kan zeggen wat je wilt van haar, maar bang is ze niet.
  Pleit toch in haar voordeel.

 3. Martini

  Ik keek gister weer een keer. Het is gewoon slecht. Gesprekken worden vijf keer onderbroken, Paul laat niemand fatsoenlijk uitpraten. Hup, Pauw en Jinek weer naar elf uur. Ging prima.

 4. X

  Aub weer Pauw en Jinek om 23 uur. Welke idioot heeft dit verzonnen

 5. B

  Het is juist weer zoals vroeger, een gezellige chaos. Ik vind het top! En het zijn prima cijfers voor de late avond.
  Je hoeft niet te kijken. Maar ja, veel mensen willen rust en een standaard tafel met talkshowgasten op de late avond. Die kunnen niet zo goed tegen verandering.

 6. Ron

  Ik snap de hetze niet zo. Het is gewoon een prima show. Die chaos hoort ook wel een beetje bij Paul. En als je het niets vind, kijk dan niet. Klaar.

 7. Reactie

  Krampachtige poging van De Leeuw om zijn grootste succes van inmiddels 20 (!) jaar geleden nieuw leven in te blazen.
  ’t Is over en uit!

 8. bas

  Ach , zo slecht is het niet hoor voor de late avond . Chaos is het en best wel lekker. Niet elke avond zal goed zijn maar mevrouw de Jong komt de laatste tijd te pas en te onpas in de media . Wil van zich zelf een niet te passeren medium maken voor al uw media vragen . Dus brand je regelmatig van alles af en dan reageren er weer volksstammen op , zoals ik nu doe en dan word ze vanzelf belangrijk.

 9. arie

  Angela de Jong heeft gelijk en is ook eerlijk.

  Paul, het weer “bagger” gisteravond.

  Jammer dat ik als belasting betaler aan deze rotzooi moet meebetalen.

 10. Bears' den

  Helemaal totaal met B eens.. 10:31
  Had het niet beter kunnen zeggen!

 11. L.

  Ik vind het juist verfrissend op de late avond. Ga zo door Paul! Ik kijk met veel plezier naar je programma.

 12. Jubbetje

  De Jong durft hem klip en klaar te zeggen dat zijn programma bagger is.
  Dan kijk je toch niet, nou dat deed ik halverwege de 1e uitzending al niet meer.
  Toen zag ik weer die rotkop van S. Simons. Ja Paul houdt zijn vriendin zo wel aan het vreten.

 13. Peter

  Ik snap absoluut niet wat de toegevoegde waarde is van een tv recensent. Is dat serieus een baan? Wat moet je daarmee, iemand, een zogenaamde prof, die een mening geeft over een tv programma en een persoon. Helemaal niks lijkt me.

  Daarbij lijkt het alsof er een hetze tegen Paul de Leeuw is om alles af te branden wat hij doet. Natuurlijk zijn er verbeterpunten en is hij in sommige dingen blijven hangen in zijn oude systeem van vroeger, maar hij probeert wel elke keer vanalles.
  Het begin van Wie steelt mijn show was gewoon slecht, maar dat zag je ook groeien en de laatste 2 waren leuk om naar te kijken. Dat is het met dit nieuwe programma ook. Heel, echt heel veel verbeterpunten, maar als we een paar weken verder zijn, dan zul je wel een verschil zien.

  Wat ik persoonlijk erg vind storen zijn de gasten die uit de Paul de Leeuw en Ranking the Stars stal komen, gisteren Gerda Havertong weer. Nieuwe gasten uitnodigen is spannender. Niet die ouwe meug die we altijd in zijn programma’s zien.

  Ik ben benieuwd hoe het ter verbetering bijgeschaafd wordt, want het is hem wel gegund vind ik. Ik mag er graag naar kijken.

 14. Keesjan den Daas

  Ik vind het geen bagger maar ik vind het gewoon niet leuk en dat moet het wel zijn bij Paul de Leeuw. Ik denk dat de kijkers dorr hebben dat dit is wat Paul kan op tv, dat is op zich veel maar niet meer dan dit en dan weet je het wel. Zonde om de teloorgang te zien van eens een grote naam op tv.

 15. Corine

  Maak niet veel woorden vuil aan Paul de Leeuw
  Bagger bagger bagger !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. John G.

  Dit keer ben ik het volledig eens met Angela. Lekker laat is sohhh slecht

 17. Paut Pielusma

  “tv-kenner” lol!

 18. Japio

  Het probleem van recensenten is dat ze denken, de waarheid in pacht te hebben. Soms is dat niet zo en heeft het beoordeelde programma gewoon met ‘smaak’ te maken. Pak die krant; versnipper het en leg het in de kattenbak.

 19. Tss

  @ B
  Sat 03 Jun 2017 om 10:31

  Ben het helemaal met je eens!
  Lekker rommelig ontwapenend programma.
  Effe lekker genieten, na die gezapige tafels.
  Maandag komt dat blonde strebertje weer ohhhhh zo vermoeiend!

 20. aammehoela

  De kijker is in de loop van de week grotendeels afgehaakt. Met name donderdagavond dramatisch. Nederland accepteert wel de homo’s, maar niet dat relnichtengedoe. Dat irriteert zo mateloos en is totaal niet grappig, wel ergerlijk.

 21. Erwin

  Krampachtig wordt alles wat de Leeuw doet afgezeken. Ook hier.
  Het is een prima De Leeuw programma. Je vind hem leuk of niet. De kijkcijfers voor het late tijdstip zijn prima. Niet iedereen kan alles maar leuk vinden. Gewoon kijken en leuk vinden of lekker zappen of slapen.
  Meedoen met standaard maar alles afzeiken wat De Leeuw doet is gewoon zielig.

 22. FrituurFiguur

  Bizar, dat de Leeuw een speeltuin krijgt op NPO.

 23. Gonzo

  Kan ook niet begrijpen dat de Leeuw zoveel krediet heeft op tv, het is toch al lang en breed over, dit zelfde kunstje doet hij al jarenlang.

 24. Wey

  Nederland is uitgekeken op de Leeuw. Snap niet dat hij dat iet zelf aanvoelt. Heb betere presentatoren zien verdwijnen van de Tv zonder een kans te hebben gekregen om zich te bewijzen. Genoeg is goenoegggggg, op naar vernieuwing!

 25. Jack

  Sandra Tandra
  Sat 03 Jun 2017 om 11:18

  Dat is ehm juist. Zodra mensen hun eerlijke mening geven worden mensen zoals jij persoonlijk.

 26. Regina

  Iemand zonder talent mag je laten doen wat je wilt het zal hem/haar niet lukken. De enige reden dat ik kan bedenken waarom deze alcoholist nog een platform krijgt is zijn contract wat hij heeft. Wie heeft daar ooit wat ingezien om hem een vet contract te geven? Gelukkig is het maar belastinggeld en betaalt de niet kijker ook voor dit stuk verdriet!

 27. E. Jansen

  @ Angela de Jong: En wat weet jij nou van televisie maken?… Ik vind het net zoals een niet-voetballer die commentaar geeft over voetbal. Je mag pas spreken over iets als je zélf je sporen erin verdient hebt!

 28. Mark

  Niks Jinek terug om 11 uur, want dan beginnen ze later dan RTLLN. Natuurlijk wil NPO1 eerder beginnen dan RTL 4. Maandag Jinek weer 1 miljoen kijkers = Lekker Laat ook weer boven 500.000.

 29. jelle

  nieuwsuur afkijken, naar NPO 1, terugspoelen naar het begin van Pauw en gewoon rustig zonder Pauls programma naar bed. zouden meer mensen moeten doen.

 30. Belg

  In België kijken we graag naar Paul !! Dit bestaat hier niet. Jammer dat ‘Manneke Paul’ maar even liep op VTM …

  En TV-recensenten zijn onnodig. Je kijkt of je kijkt niet !
  Die Angela ken ik niet, laat haar ook eens een show presenteren ?!

  Nog veel succes Paul en tot in Vlaanderen !

 31. Jroen

  Jammer dat dit weer een programma is die gewoon net niet goed genoeg is. Je moet op de avond met een ‘goed’ programma komen. Actueel en met goede gasten/vragen. En dat is iets wat er niet is.

  Ik blijf erbij, Paul moet terug naar de zaterdag avond met Mooi weer de Leeuw of Paul’s kado show. Gewoon de gezelligheid en de gasten en verhalen doen de rest. Dat was een geweldige werking. Nu is het allemaal te gemaakt..

 32. Wolf

  En dat varken ontvangt hiermee ook nog eens tonnen aan belasting geld voor in zijn varkens poten. Afschaffen die rooie vara zooi.

 33. Otto Groeneveld

  Schrijf je voor een Gutmensch krantje, voor de poen natuurlijk, word je ook nog door je eigen gutmensch krant voor lul gezet en dat Michelinmaannetje heeft het niet door.

 34. komkommer

  Deze vrouw is zo zuur omdat ze een k.t kop heeft!!!!!!
  en vol frustratie zit!!!

 35. Wolf

  Leuk stukje in de krant. Trouwens, ze kijkt wel net zo scheel als Anne zeur Dekker die volgens MC altijd bij de vara zit te zemelen..

 36. Kip

  Een niet af programma voor 4 weken op de buis gooien . Dat is ook wel minachting voor de kijker en verspilling van geld .Daarvan hadden tientallen NPO-presentatoren op reis kunnen gaan en zo hun blik op de wereld kunnen verbreden .

 37. Henk lll

  Ik snap de mensen niet die zeggen dat je maar gewoon niet moet kijken als je het niets vindt. Je mag geen kritiek meer hebben op programma’s tegenwoordig, ofzo?

 38. cazYo

  Programma is gewoon goed. Lekker op de late avond even relaxen. Het is van deze tijd hè… om alles maar gelijk af te zeiken.
  En als PdL met een ander programma komt, dan zit iedereen van tevoren al klaar om dat lekker neer te sabelen!
  Doe dat eens bij Linda de Mol, Wendy van Dijk of tal van anderen, die totaal helemaal NIETS vernieuwends weten te brengen! Daar zal je mij trouwens ook niet over zeuren, want mensen moeten datgene doen waar ze goed in zijn (en dat weet PdL maar al te goed!)

 39. Johan

  Vergane glorie zeeft gelijk

 40. Johan

  Vergane glorie

  Ze heeft gelijk

 41. Otto Groeneveld

  Programma is goed hahhahahhahahahaha heeft die bolle dit zelf geschreven.

 42. Regina

  Aan onze Belg, Belgen kun je werkelijk alles wijsmaken ze zijn ook zo overdonderd door jan mulder die met alle winden meelult en zich altijd tegenspreekt! Nou haal meneer de leeuw naar België zijn wij van hem af.

 43. Gonzo

  Snap niet wat het gewicht of uitstraling van Angela met deze mislukte show te maken heeft, want ze heeft natuurlijk volledig gelijk.

 44. Mappy

  moest ze ook om zijn kleintje lachen ?

 45. Marly van der velden Lover

  Ik zou het zo doen: Paul de leeuw van 22.20 tot 23.00 en daarna Jinek/Pauw

 46. Marc De Prutsero

  Ze lijkt op me..zal ze ook op het strand huppelen met die vetzadels?..een visionair als ik eet ook alleen uit blik.

 47. Kaaskijker

  Ik vind het een ‘zesje’, niet schitterend maar ook niet zo slecht als Angela de Jong het beschrijft. Gewoon zomervulling dus.

 48. Insider

  Is het niet gek dat iemand die in Nederland tv-programma’s recenseert helemaal geen media-achtergrond hoeft te hebben, of specifieke inhoudelijke kennis van het vak? Dat moet je eens als economieredacteur of buitenlandredacteur proberen. Maar in dit geval geef ik Angela de Jong gelijk met haar kritiek.

  Het grote probleem van Paul de Leeuw is dat telkens als hij met een nieuw format komt het meteen moet scoren. Dat legt vast een zware druk op hem. Om zich in te dekken en meteen uit de startblokken te kunnen gaan verzamelt hij oude rotten om zich heen op wie hij bouwt zoals Hanneke U. of Peter V. (en gesouffleerd door Cornald Maas en Michiel van Erp). Het voordeel daarvan is duidelijk, maar in dit geval is het een nadeel want als Paul echt wil groeien dan zal hij zijn vertrouwde ankers moeten durven loslaten, en zijn gekoketteerd met homoseksualiteit (bleeehhh, alleen NPO crypto-nicht Frans Klein vind ’t nog leuk) en zijn gewicht en zogenaamd onhandige motoriek achterwege moeten laten. Paul doet daarmee afbreuk aan zijn eigen talent. Blijf jezelf vernieuwen Paul, door zogenaamde zekerheden en stokpaardjes los te laten, en oprecht te blijven, alleen dan blijf je een stempel drukken op de Nederlandse tv of wil je nu al naar Beeld & Geluid?

 49. Wolf

  Marley is doorspekt met het linkse gedachtengoed. Ze is niet meer te redden. Erg sneu mensje.

 50. Flits Bom

  Hij ziet er wel een stuk beter uit op deze foto.

 51. karel

  Als ik Paul de Leeuw was en ik zou telkens al die negatieve berichten lezen die er toch regelmatig o.a. in de MC staan ( maar de kritieken op hem in andere kranten zijn ook niet mis ) zou ik morgen even de NPO= vara bellen en zeggen:

  “ze vinden me waardeloos, dus ik dien hierbij mijn ontslag in”.

  Zou fijn zijn en scheelt ook weer belasting geld nietwaar?

 52. Marianne

  De visie van een tv-recensent: “Gezien de lange tenen van mijn collega-columnist wilde ik het programma zo zuiver mogelijk beoordelen.” Dat doet ze normaal gesproken dus blijkbaar niet: iets zo zuiver mogelijk beoordelen. Waarom is dat mens in hemelsnaam tv-recensent?!

 53. frits ubels

  Ik ken mevrouw De Jong niet, althans kan me niet herinneren dat ik haar in de veelheid programmaas de afgelopen tijd ergens gezien heb, maar ik ben het wel eens met Marianne hierboven. Een zeer merkwaardige opmerking van AdJ.
  Het nut van een tv-recensent is misschien groter als het een programma betreft dat doorgaat met steeds nieuwe afleveringen, niet als het eenmalig was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.