Paul de Leeuw opnieuw afgeslacht in eigen krant

Tv-recensent Angela de Jong kraakt haar AD-collega Paul de Leeuw voor de tweede keer af in eigen krant. Waar ze in januari zijn tv-programma Wie Steelt Mijn Show afslachtte, is nu Lekker Laat aan de beurt. Dat is te lezen in de kiosk. Ondanks het late tijdstip heeft De Jong de show de hele week live gekeken. “Gezien de lange tenen van mijn collega-columnist wilde ik het programma zo zuiver mogelijk beoordelen: zit ik hier op dit tijdstip op te wachten?“, schrijft de tv-kenner onomwonden.

Het antwoord is nee, zegt ze. “Er valt geen lijn in de onderwerpen en gesprekken te ontdekken, er zitten gasten van wie totaal onduidelijk is wáárom ze er zitten, het gaat van de hak op de tak op een ergerniswekkende manier en dat fietstochtje aan het begin van elke uitzending heeft geen enkele functie.”

Zijn fietsopening moet De Leeuw volgens haar direct schrappen, net als de ‘doorbitch’, die interessante voorbijgangers moet binnenhalen. Dinsdagavond stelde De Leeuw aan André Hazes jr een gevoelige vraag over zijn moeder, toen de ‘doorbitch’ er plotseling tussenkwam. “Weg moment.”

Voor elke gast organiseert De Leeuw iets bijzonders. Zo ging hij kickboksen met Ajouad El Miloudi en mikadoën met Loes Luca. “Kom op, ik ben geen kleuter.”

Ooit was de naam Paul de Leeuw al genoeg om de tv aan te zetten. Format maakte niet uit, hij was zelf spraakmakend en bijzonder genoeg. Die tijd is voorbij. De enige reden dat hij dit programma heeft gekregen, is omdat de directeur televisie van de NPO een trouw fan met oogkleppen is“, besluit ze in de krant (via Blendle).

Reactie Paul de Leeuw

Als De Leeuw op Twitter gevraagd wordt of er nu een columnistenrel is, antwoordt hij: “Columnistenrel? Ik zie hem nog niet hoor?

Gelukkig maar. In de kiem gesmoord”, reageert een volger. De Leeuw: “Hoewel? 😀 Nee hoor…

Een andere volger van De Leeuw wijst ook op De Jongs column en zegt: “Sorry Paul, ’t is weer niet goed – helemaal waar, wat doet Paul de Leeuw nog op tv?

De Leeuw: “Nog maar drie weken Sven. Dus er is licht aan het eind van de tunnel :) fijn weekend!

Foto: WNL

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen