Paul de Leeuw niet blij met afslachting in eigen krant

Geplaatst op za 28 jan 2017 om 10:35

Paul de Leeuw is er niet blij mee dat tv-recensent Angela de Jong hem heeft afgeslacht in zijn eigen AD. Toch hoeft ze niet bang te zijn voor revanche. Dat zegt de VARA-ster in zijn AD-column. De Jong vindt De Leeuws nieuwe show Wie Steelt Mijn Show? afgrijselijk, maar twijfelde om dat kenbaar te maken, omdat ze vreesde voor zijn reactie. “Het is nooit leuk als je tv-programma wordt afgekraakt. Zeker als het in je ‘eigen’ krant gebeurt. Maar Angela de Jong hoeft niet bang te zijn“, zegt hij echter.

De Leeuw gaat echt niet op De Jong lopen inhakken. “Stil blijven zitten als je geschoren wordt, is een les die mijn ouders, die dat hebben geleerd door ervaring, mij meegegeven hebben.

Je moet gewoon blijven doorgaan, stelt hij. “Wij werken met ons team hard om een goed programma te maken. Ook die ochtend na het verschijnen van haar column.

Toch schrok De Leeuw wel even toen hij de column voorbij zag komen op zijn telefoon. “Stil blijf ik zitten, maar opeens krijg ik aandrang en spoed me naar het toilet.”

De Leeuw moest gewoon poepen van de spanning. “De woorden van Angela de Jong zingen nog na“, zegt hij. “Vooral dat ‘gemakzuchtig’ steekt, maar nogmaals: ‘niet bewegen als je geschoren wordt’.

Zuchtend kijk ik voor me uit en laat de boodschap voor wat-ie is: toiletpapier. Recensies, daar veeg je je reet mee af, denk ik, maar de krant ligt nog op het bureau.

De AD-column van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle. De Jong leest vandaag waarschijnlijk liever de papieren editie.

Foto: VARA
21 Reacties op “Paul de Leeuw niet blij met afslachting in eigen krant”


 1. Marcel

  Dat is ook niet fair. Dikkertje de Jong is een wolf in schaapskleren…

 2. Dennis

  Paul heeft veel leuke programma’s op zijn naam staan, maar zijn nieuwste programma vind ik eerlijk gezegd niks aan.

 3. Anoniem

  Bij (even als voorbeeld) Mooi! Weer de Leeuw zat Paul de Leeuw in een formule (de wense) waar hij omheen nog van alles kon doen. Optredens van mensen uit het publiek werden soms geheel toevalig hilarisch. (man met de trompet, de moppentapper, de vrouw die met Paul op een paard wilde) Van te voren was dit allemaal niet bekend en het ontstond spontaan. In zijn nieuwe show heeft Paul eigenlijk alles losgelaten waar zijn shows om bekent stonden behalve de optredens uit het publiek, wat de enige lijn is in het programma. Het is voortborduren op maar een aspect uit zijn vroege shows. Een te zwak format voor de Leeuw. Zo wordt het een beetje een slap aftreksel van een talentenshow. Ook vind ik de chemie er met Miguel Wiels niet zoals hij die met Cor Bakker heeft. Stof voor de Leeuw om over na te denken. Paul stop met deze show en kom volgend seizoen terug met De Kadoshow, De Kwis en een nieuwe comedy. In de zomer Mooi! Weer de leeuw.

 4. Johan

  Denk dat Paul doorheeft dat ANgela gelijk heeft: tv uit de vorige eeuw .. en niks aan !.

 5. Anoniem

  Paul is niet blij met Linda de Mol tegenover zijn programma, Paul is niet blij met lage kijkcijfers, Paul is niet blij met afslachting, Paul is niet blij met dit, Paul is niet blij met dat. Paul is een zeurnicht die zichzelf geweldig lijkt te vinden; maarja inmiddels vinden heel veel kijkers Paul niet meer geweldig. Misschien is het tijd dat er iemand bij de Vara dat ook gaat inzien? Weg ermee dus. Tijd voor iets vernieuwends.

 6. Jroen

  Hij heeft wel last van kritiek uit telken zijn eigen kamp.. Eerst DWDD die hem afslacht op de Vara en vervolgens de krant waar hij voor schrijft.. Hoe dan ook.. Mooi weer de leeuw blijft voor mij het beste wat hij ooit heeft gemaakt. Hij stopte ook zeker niet op zijn hoogtepunt maar veel te vroeg. Paul’s kadoshow met Cor en zijn orkest, publiek om zich heen en het is vast weer een knijter van een hit!

 7. Karel de echte

  Deze over het paard getilde nar het sowieso nooit op tv mogen komen, bedankt NCRV.

 8. Anoniem

  @Jroen Dat laatste eens! Een hele reeks van Paul’s Kadoshow op de zelfde manier gemaakt als die eenmalige aflevering zal zeker een hit worden.

 9. Anoniem

  Angela hoeft niet bang te zijn….hier laat hij zich wel goed kennen.

 10. Doe

  Een puberale mannetje dat via zijn eigen productie maatschappij nog meer geld rooft dat de VARA zegt.

 11. Wimmi

  Ik was vroeger groot fan van Paul. Die tijd ligt ver achter me. Dat gehinnik om zijn eigen grappen irriteert me. De mensen die hij op het podium haalt vind ik niet boeiend. Zijn programma’s lijken teveel op elkaar. Hij zou eens iets totaal anders moeten proberen. Kan hij dat niet, dan zou hij eens na moeten denken over stoppen.
  Heb hem overigens een paar keer ontmoet bij de opnames van een programma. Hij geeft je een hand, zegt hallo terwijl hij al omkijkt naar iets anders. Lijkt op ADHD gedrag. Met veel dingen tegelijk bezig, altijd druk. Misschien ook een image van hem. Tja…

 12. peter

  @anonymous 10.59 Volledig met je eens! Hij had nooit moeten stoppen met Mooi! weer de leeuw. Dat programma was erg grappig. Ook met het orkest van Cor Bakker. Er is inderdaad geen chemie tussen Paul en Miguel. Het zal allemaal wel met kosten te maken hebben, en helaas dat zie je dus nu in zijn programma’s. Het ziet er zo goedkoop en braderie achtig uit. Heel jammer. Weer snel terug naar het oude, waar ook leuke interviews inzaten met bekende mensen.

 13. aammehoela

  Zijn tijd is geweest. Op naar SBS 6 zou ik zeggen, de zender voor uitgerangeerde artiesten.

 14. Willem

  In Bergambacht vonden zij hem als klein ventje al strontvervelend

 15. lvs2015

  @Wimmi : Klopt dat gedrag is hem niet vreemd en heb ik ook meegemaakt bij het restaurant van Francois Geurds waar hij kwam eten een jaar of 2 geleden. Veel noten op zijn zang en Francois moest het maar regelen en dit was niet goed, en dat was niet goed,nee, het moest op zijn manier en of Francois wel wist wie hij was. (ja natuurlijk) Nee hoor die hele Paul de Leeuw is een narcistische,zelfingenomen salonsocialist die wel op tv nog doet voor camera’s alsof hij alleman vriendje is en zo aaibaar maar die tijd is voorbij. Zolang hij geen geld aan je kan verdienen ben jij niet interessant voor hem.

 16. Joke

  Ik vind het een ontzettend leuk programma.

 17. GW

  Paul de Leeuw kan het best ontkennen, maar hij is altijd gemakzuchtig geweest. Zelfs in de hoogtijdagen van zijn programma’s ging er standaard altijd wel 1 of 2 items mis (redactie en/of productie) waardoor ze niet volledig uit de verf kwamen. En dan dikte hij tijdens de uitzending de ergernis nog even aan.

  Die luxe heeft hij nu gewoon niet meer. Mensen kennen zijn improvisatietrucjes nu wel, hij is niet taboedoorbrekend meer en zijn humor is belegen. Zeker nu hij niet meer durft te shockeren. Kees Prins had gelijk toen hij zei dat De Leeuw’s publiek “amper verder reikt dan nichten en Hema-verkoopsters”. Truttigheid ten top.

 18. Walter

  Als je al bang moet zijn voor de woorden van Angela de Jong (who the hëll is Angela de Jong?), dan kan Paul de Leeuw dan helemaal stoppen…

  Wie neemt (nobody) Angela de Jong nou serieus?

 19. Anoniem

  Hij is niet aantrekkelijk voor het publiek en daarnaast is ie ook niet grappig, al denkt ie van wel..

 20. Anoniem

  Gordon blijft wel altijd grappig maar dat is een natuurtalent. Gordon is ECHT!

 21. Pieter

  Het kunstje is wel klaar nu!!!
  Het hoogtepunt al lang voorbij

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.