Paul de Leeuw niet blij met afslachting in eigen krant

Paul de Leeuw is er niet blij mee dat tv-recensent Angela de Jong hem heeft afgeslacht in zijn eigen AD. Toch hoeft ze niet bang te zijn voor revanche. Dat zegt de VARA-ster in zijn AD-column. De Jong vindt De Leeuws nieuwe show Wie Steelt Mijn Show? afgrijselijk, maar twijfelde om dat kenbaar te maken, omdat ze vreesde voor zijn reactie. “Het is nooit leuk als je tv-programma wordt afgekraakt. Zeker als het in je ‘eigen’ krant gebeurt. Maar Angela de Jong hoeft niet bang te zijn“, zegt hij echter.

De Leeuw gaat echt niet op De Jong lopen inhakken. “Stil blijven zitten als je geschoren wordt, is een les die mijn ouders, die dat hebben geleerd door ervaring, mij meegegeven hebben.

Je moet gewoon blijven doorgaan, stelt hij. “Wij werken met ons team hard om een goed programma te maken. Ook die ochtend na het verschijnen van haar column.

Toch schrok De Leeuw wel even toen hij de column voorbij zag komen op zijn telefoon. “Stil blijf ik zitten, maar opeens krijg ik aandrang en spoed me naar het toilet.”

De Leeuw moest gewoon poepen van de spanning. “De woorden van Angela de Jong zingen nog na“, zegt hij. “Vooral dat ‘gemakzuchtig’ steekt, maar nogmaals: ‘niet bewegen als je geschoren wordt’.

Zuchtend kijk ik voor me uit en laat de boodschap voor wat-ie is: toiletpapier. Recensies, daar veeg je je reet mee af, denk ik, maar de krant ligt nog op het bureau.

De AD-column van Paul de Leeuw kunt u lezen via Blendle. De Jong leest vandaag waarschijnlijk liever de papieren editie.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen