‘Lekker Laat beste tv-programma van mei en juni’

De Paul de Leeuw-show Lekker Laat is het beste tv-programma van de maanden mei en juni. Dat vindt tv-recensent Hans Beerekamp van NRC Handelsblad, die elke twee maanden zijn televisie top vijf opsomt. Lekker Laat was afgelopen maand vier weken lang te zien ná Jinek en bracht chaos zoals alleen De Leeuw dat kan. Misschien is het niet het béste programma van dit jaar tot nu toe, maar wel ‘het belangrijkste voorschot op de lineaire tv van de toekomst’, vindt de tv-kenner.

Het programma had geen script en geen autocue. “Er ging veel mis, maar het was altijd verrassend en iets anders dan de doorgekookte en overmatig geformatteerde diepvriestelevisie die de standaard is geworden.”

Dit is unieke televisie waarvoor men lineair gaat, denkt Beerekamp. “Als er nog een toekomst is voor lineaire televisie, dan moet die live en eerlijk zijn, uit de verswinkel.”

De rest van de top vijf (twee tot en met vijf) bestaat uit Het Uur van de Wolf: De Jacht op Mijn Vader & Peter Vos – Vogelparadijs (NTR), De Kinderen van Juf Kiet (KRO-NCRV), Gewijde Grond (EO) en De Neven van Eus (NTR), is te lezen op de NRC-site.

Lees ook: Paul de Leeuw prijst Hans Beerekamp (vorige week)

Foto: VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ali B is terug in het land: moeten de paparazzi op hem jagen of hem met rust laten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen