Paul de Leeuw prijst Hans Beerekamp

Paul de Leeuw vindt het jammer dat Hans Beerekamp stopt met zijn tv-recensies voor NRC Handelsblad. Hij is een gerespecteerde recensent. Dat heeft de VARA-ster gezegd op NPO Radio 1. Beerekamp stopt na veertien jaar met zijn rubriek ‘Zap’ vanwege gezondheidsproblemen. “Het was wel een gerespecteerde recensent en hij had ook wel een goed zicht. Hij schreef vooral over het vak tv-maken: hij vond wel dingen, maar hij beargumenteerde wel altijd“, zegt de VARA-ster.

De NRC-recensent, die De Leeuws huidige programma Lekker Laat het ‘meest interessante programma’ van dit seizoen vindt, kan rekenen op lof van de VARA-ster. Hij vindt het leuk dat de recensent zijn programma zo noemt. “Daar krijg ik heel erg kippenvel van.

Toch was Beerekamp niet altijd positief over De Leeuw. “Soms waren de recensies niet goed en soms wel positief. Ik moet wel zeggen dat hij altijd welwillend was, maar wel kritisch.

Of hij ook de mens Beerekamp gaat missen? “Ik volg hem niet meer op Twitter. Dat doe ik niet met mensen die criticus zijn, dat vind ik niet kloppen. Ik volg hem wel in de krant, maar ik wil niet dat hij weet wat ik doe en ik wil ook niet weten wat hij doet. Ik vind dat je dat gescheiden moet houden.”

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen