Eberhard van der Laan is tweede Zomergast

Geplaatst op do 29 jun 2017 om 13:07

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam is op 30 juli te gast in de tweede aflevering van Zomergasten, ondanks het feit dat hij ongeneeslijk ziek is. Dat heeft de VPRO vandaag bekendgemaakt. Van der Laan, die een week na NRC-columniste Rosanne Hertzberger te gast is, maakte dit jaar diepe indruk toen hij in een brief bekendmaakte dat bij hem uitgezaaide longkanker was geconstateerd, maar toch graag ‘nog een poosje uw burgemeester zou zijn’.

Van der Laan heeft zin in de tv-uitzending. “Ik ben blij met de uitnodiging. Het is een aanleiding om terug te kijken op alles wat er in mijn leven is gepasseerd en op de beelden die me daarbij zijn bijgebleven.”

Na het aftreden van partijgenoot Ella Vogelaar in november 2008 werd hij Minister voor Wonen, Wijken en Integratie in het kabinet Balkenende-IV. Toen dat kabinet in februari 2010 viel en de toenmalig burgemeester van Amsterdam Job Cohen naar Den Haag vertrok, werd Van der Laan in juli 2010 de nieuwe burgemeester van de hoofdstad.

Naast zijn sociale inzet voor misstanden op de woningmarkt en in de lokale en landelijke politiek, heeft Van der Laan ook altijd een ondernemershart gehad: tijdens zijn studie werkte hij als bloemenverkoper en vrachtwagenchauffeur.

Ondanks het feit dat Van der Laan nog geen jaar na het ingaan van zijn tweede termijn als burgemeester in juli 2016 ongeneeslijk ziek bleek, heeft hij de inwoners van Amsterdam verzekerd dat hij veel steun heeft van zijn team en nog vast ‘in charge’ is. Tegen de gemeenteraadsleden heeft hij gezegd hem niet opeens met fluwelen handschoenen aan te pakken en ‘gewoon te bijten als ik iets verkeerds doe’.

 

Foto: Merlijn Doomernik/VPRO
24 Reacties op “Eberhard van der Laan is tweede Zomergast”


 1. Sodeju

  Eberhard van der Laan is een held!

 2. NATIONALISTISCH

  Naar links mannetje die van der Laan!

 3. Den Draaiert Joost

  Dan mogen ze wel opschieten met de opnames

 4. MagereHein

  Hij heeft geluk dat ik wat vertraagd ben…..

 5. sammy

  wij van links

 6. provinciaal

  weg met die sukkel!

 7. Krezus Jistus

  Topgast!
  Iedereen, behalve dan die figuur van 13.09 en een verdwaalde provinciaal, loopt weg met die man.

 8. Nijntje

  @Krezus Jistus

  Mensen van buiten de Randstad worden alleen door Randstedelingen met ‘provinciaal’ aangeduid. Niemand voelt of noemt zich provinciaal. M.a.w. die zogenaamd provinciaal hierboven komt uit de Randstad, waarschijnlijk Amsterdam.

 9. Mark

  En als ie die 30 juli niet haalt, wat dan?

 10. Ah zo, Aso

  Zeer trieste reacties hierboven van o.a. Den Draaiert Joost, MagereHein en Mark.

 11. Luuk

  Achterbakse wegkijk lul.

 12. Arie

  Deze man deugt niet. Besodermieterd om Poetin te ontvangen maar als de Koning van Saoedie Arabie langs zou komen in Amsterdam dan kruipt hij voor die homo haters. Gewoon realiteit hoor.

 13. MagereHein

  @Ah zo, Aso als je mijn reactie zo triest vindt kom ik je snel halen!
  #relativeren

 14. Merel

  Ik ga zeker kijken!
  Ben heel benieuwd wat de goede man te vertellen heeft.

 15. Eduard

  @MagereHein, krijg jij maar kaannkeer aan je oor.

 16. Arie

  Iemand die kruipt voor de islam

 17. MagereHein

  @Eduard18.07aaaaaaaaaaEduard heeft geen hersentjes,ik kom je halen gekkie!

 18. Eduard

  Ben je nu nog niet gestorven, MagereKaaankerHein?!

 19. Dr.

  Ik zou hier geen tijd aanbesteden als ik deaud ging . Liever met mijn kinderen en vrouw op vakantie . Immers je mag toch alleen een B-film uitkiezen ,interessante momenten mogen maar 2 minuten duren en zoveel mogelijk moet rechtenvrij zijn .Voor wie doet hij het eigenlijk? Zijn grachtengordel vrienden kijken geen tv uit principe en aan verkiezingen doet hij niet mee.

 20. Marry Hens

  Eberhard van der Laan is een man die doodziek is en aan het eind van zijn leven is beland. Ik snap niet dat er op dit forum ruimte beschikbaar is om deze hulpeloze man te beledigen en vooral hem en zijn gezin verdriet aan te doen. Zijn er geen mensen bij de Mediacourant om zulke schandalige teksten tegen te houden?

 21. Marry Hens

  Wat een flauwe reactie om mijn positieve bericht voor Eberhard van der Laan niet te plaatsen terwijl zeer kwetsende teksten wel geplaatst worden. Hier heb ik echt geen woorden voor en laat het er niet bij zitten.

 22. MagereHein

  Wat wou je doen dan, vetklep?

 23. Zo Jammer

  Dit is de man die zich jaren geleden als burgemeester tot 2x toe afmeldde om een kijkje te nemen in een opgeknapte achterstandswijk, waarbij positieve actieve bewoners in de kou werden gezet.
  De tweede afzegging was helemaal lachwekkend.
  Het bezoek ging toen echter wel door met een vervanger uit het stadsdeel. Aardige man, maar die zagen de bewoners wel vaker.

  Vd Laan meldde zich af met de mededeling dat hij ziek was, maar zat ’s avonds wel bij een Europa Cup finale als bobo te gleien achter Johan Cruijff (eigenlijk de echte (wereld)burge(r)meester van Amsterdam).

  Deze man is een tyypische grachtengordel burgemeester die staat te kwijlen als hij mag aansluiten bij bekenden der aarde.
  Hij wil er zo graag bij horen………..

 24. Zo Jammer

  Jaja, houd mij reactie maar weer vast.
  Stelletje ………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.