GeenStijl-basher Rosanne Hertzberger is Zomergast

Geplaatst op wo 28 jun 2017 om 13:17

NRC-columnist Rosanne Hertzberger, die dit voorjaar het nieuws haalde met haar actie voor een adverteerdersboycot van GeenStijl, is dit jaar de eerste Zomergast. Ze bijt op zondag 23 juli het spits af. Dat heeft de VPRO laten weten. Hertzberger zegt: “In mijn avond wil ik een aantal ongehoorzame mensen laten zien, in de wetenschap en in het leven. En ik wil laten zien hoe de mens de natuur naar zijn hand zet. Hoe we dat altijd al doen en hoe dat de normaalste zaak van de wereld is.

De NRC-columnist was dit voorjaar een tijdlang in het nieuws nadat ze in haar column het seksisme op de populaire website Geenstijl ter discussie stelde en zich afvroeg welke adverteerders deze inhoud mogelijk maakten.

Haar column kreeg een vervolg met een oproep aan bedrijven om niet langer te adverteren op Geenstijl. 143 prominente vrouwen, onder wie de ministers Bussemaker en Schultz van Haegen, tekenden de open brief.

Verder kwam dit voorjaar ook haar boek Ode aan de e-nummers uit, waarin ze zich afvraagt waarom er opeens zo’n stemming wordt gemaakt tegen e-nummers en technologische vernieuwing in de voedselindustrie.

Hertzberger noemt dit fenomeen ‘technofobie’. Ze waarschuwt dat we aan het ‘ont-ontdekken’ zijn, door belangrijke technologische uitvindingen van de afgelopen decennia met één twitterbericht verdacht te maken.

Naast schrijver en columnist is Hertzberger microbioloog. Ze studeerde aan de TU Delft en de Universiteit Leiden. In 2014 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam in de moleculaire microbiologie op het zuurstofmetabolisme van melkzuurbacteriën.

Foto: VPRO/Merlijn Doomernik
21 Reacties op “GeenStijl-basher Rosanne Hertzberger is Zomergast”


 1. Freek

  Fijn, dan sla ik de eerste aflevering even over.

 2. lex

  Thnx voor de tip, stroom ik bij aflevering 2 wel in #geefteenbeetjeoverineigenmond

 3. Hans

  Jezus, zulke brillen durven ze tegenwoordig niet eens meer bij Hans Anders te verkopen.

 4. anonymous

  Zullen we dan allemaal vooral niet gaan kijken

 5. Henkster

  OUD :D https://slebs.nl/2017/06/28/gelekt-eerste-zomergast-is-rosanne-hertzberger/

 6. anonymous

  Ze is al jaren seksloos, daarom zo verbitterd.

 7. B

  Zomergasten is geweest…zonde dat ze er mee door gaan. Ze kunnen beter eens per vijf jaar uitzenden met echt interessante gasten en een goede presentator. Nu gaat het kaarsje tergend langzaam uit.

 8. Rukker

  Deugende mensen op tv, ik kan er niet genoeg van krijgen.

 9. Brilioot

  Daarom verkopen ze die ook bij Specsavers Ik vind het wel een kicke bril eigenlijk! Je mot er maar een porrum voor hebben.
  Top!

 10. Brilioot

  @Rukker je bent alleen nog rennende voor je naam vergeten.

 11. Willy Dobbe

  Prima zomergast, vooral haar pleidooi voor E-nummers en technologische ontwikkeling in de voedselindustrie is interessant! Iemand dat wel eens gelezen? Oooh wacht, jullie willen haar alleen kennen als Geen Stijl basher. Wat een maffe titel MC!

 12. Annomy

  Ik ga kijken,gelukkig iemand die het asociale geenstijl aanpakt.

 13. anonymous

  Lelijk wijf, 5 minuten naar haar kijken is al slecht voor de ogen

 14. Bram P

  Hahaha NRC een regelrechte schande voor democratie en journalistiek. Duizenden aanrandingen in de doofpot stoppen, losers. NRC hahahahaha

 15. Luuk

  Zouden er Nederlandse mannen zijn die hierop klaar kunnen komen?. Denk het niet, misschien een geile Antil of Achmet, maar die stoppen hem nog in een harige brievenbus.

 16. Momo

  Zou u haar doen?

 17. anonymous

  @Lyuk Ik denk dat ze lesbisch is, zo ziet ze er in ieder geval wel uit.

 18. Gupje

  Break! Er zijn al wat fragmenten uitgelekt. In het eerste fragment dat Rosanne heeft uitgekozen is te zien hoe een woedende menigte hoogopgeleide vrouwen de penis afhakt van een man die naar de borsten van een vrouwelijke collega had gekeken, ten minste, daar had het alle schijn van. In fragment twee wordt een man van een flatgebouw gegooid nadat hij in een live op tv uitgezonden rechtszaak heeft bekend wel eens gemasturbeerd te hebben terwijl hij een pikant filmpje op Dumpert bekeek. De familie van de man (het mannelijk deel althans) wordt vervolgens verbannen naar de Zuidpool, na te zijn gecastreerd, uiteraard. Dit om de vrouwelijke pinguïns niet onnodig bloot te stellen aan hun ranzige, mannelijke lusten (excuus voor het gebruik van het woord “bloot”).

 19. Pia met de panfluit

  Vroeger keek je naar de VPRO voor de mooie kinderprogramma`s, Europese jeugdseries, Gouden Bergen en andere bijzondere uitzendingen. Nu krijgen we te horen dat we de rotzooi van Unilever moeten eten. Kan elke keer toch weer gekker dan je dacht.

 20. Sjoukefia Oosthavenkercken

  Ik zit al jaren te wachten op Herman van Veen, Midas Dekkers of Joost Prinsen als zomergast

 21. Sjef van Oekel

  Na 27 jaar lidmaatschap bij de VPRO hebben we deze ochtend ons laten uitschrijven. Dit was de druppel VPRO!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.