De Leeuw: ‘Angela de Jong moet zich beter informeren’

Geplaatst op ma 19 jun 2017 om 10:51

Paul de Leeuw begint een beetje moe te worden van de tv-kritieken van Angela de Jong. Dat heeft hij laten weten op NPO Radio 1. Hoewel De Leeuw en De Jong collega-columnisten zijn bij het AD, slacht de tv-recensente zijn tv-shows continu af. “Paul de Leeuw is mijn favoriete programmamaker. In zijn carrière heeft hij taboes verbroken, vernieuwing gebracht op televisie, hij was een van de bijzondere mensen die we hebben en juist daarom vind ik het zo treurig dat hij stilstaat“, zegt ze nu.

Er zit geen beweging in De Leeuw, zegt De Jong tegen Radio 1: “Hij teert op oud succes. Er zit een hoop chaos in Lekker Laat en in het verleden werkte dat goed, want dan maakte hij wel een heel mooi geheel van alle losse eindjes, maar nu is het alleen chaos. Dit heb ik al honderd keer gezien en dan beter.”

De Leeuw reageert licht geërgerd op deze uitspraken. “Ja, dat is haar mening. Ik vind dat niet. Het is opnieuw zoeken en opnieuw uitvinden. Ik ken haar en ik lees haar recensies ook. Ik schrijf zelf ook voor de krant elke week. Ze schrijft echt wat ze zelf ziet en wat ze zelf vindt. Dan denk ik: dat zie jij op die manier. Dat is haar mening.”

Ze moet echter niet hooghartig gaan doen, vindt De Leeuw. “Wat ik wel jammer vind, is dat zij in een recensie ook schrijft: ‘Ik moet oppassen met Paul, want hij heeft lange tenen.’ Dan denk ik: ik ken haar niet, ik heb haar nooit ontmoet, dus ze zal het wel van horen zeggen hebben.

In haar laatste column over De Leeuw was ze kritisch over Lekker Laat. “Ze suggereert dat het een vrije val van kijkcijfers is, maar dat is het eigenlijk nooit geweest. Dan denk ik: dan zou je jezelf toch even wat beter moeten informeren.”

Je kunt de kijkcijfers van de verschillende uitzendingen van Lekker Laat niet vergelijken, omdat ze allemaal op een ander tijdstip beginnen, zegt De Leeuw. “Niet om me te verdedigen, maar het heeft ook met marktaandeel te maken en uitzendtijdstip.”

Verder heeft De Jong aan Radio 1 laten weten: “Ik hoor van mensen die hem kennen in het wereldje dat hij mensen om zich heen heeft die hem naar de mond praten en alles wat hij doet fantastisch vinden. Paul moet een kritisch klankbord hebben.”

Groteske nonsens, vindt De Leeuw. “Ik zou haar dan willen vragen: ‘Loop je een keer mee?’ Het is pertinent niet waar. We beginnen ’s morgens om half twaalf met vergaderen over hoe het programma gaat. Ik heb wel kritische mensen, zoals Henk van Dorp, Hanneke Groenteman en Cornald Maas.”

Foto: VARA
27 Reacties op “De Leeuw: ‘Angela de Jong moet zich beter informeren’”


 1. Otto Groeneveld

  Ik word al 15 jaar moe van dit Michelinmannetje met werkelijk nul, nul fatsoen. Wat voor soort opvoeding moet dit asociale stuk verdriet hebben gehad?.

 2. Karel

  Na die grote uiterst lullige shows is dit juist een verademing, Paul op z’n best.
  En hij zou stilstaan? Ken geen vergelijkbare programma.

 3. Daan

  Paul de leeuw moet gewoon stoppen, hij kan geen show maken!

 4. Daan

  Paul vindt zichzelf helemaal top.

 5. C

  Vorige week Angela de Jong mogen zien bij Jinek. Zij zat hier, haast op een genante wijze, boer zoekt vrouw te pluggen. Daarnaast vond ik haar overkomen alsof zij zichzelf de moraalridder van televisiekijkend Nederland vond. Later gaf ze eigenlijk toe dat ze niet eens zo gek veel televisie keek. Overigens valt deze vrouw na haar column over sterretje bij Adam zkt Eva totaal niet meer serieus te nemen.

 6. genoegisgenoeg

  Deze vrouw wil alleen maar aandacht en belangrijk gevonden worden!
  als je met zo een rotkop opstaat in de ochtend en het trekt de gedurende dsg niet meer bij ,dan begrijp ik al die zuurheid wel!

 7. Papegaaitje leef je nog.

  De show van PdL is echt niet leuk. Van de hak op de tak. Onbeschoft. Dubbelzinnig. Laat mensen niet uitpraten. Paul vindt vooral zichzelf erg leuk. Durft niet toe te geven dat dat fietsen echt nergens op sloeg. Maar is er wel mee gestopt.

 8. tuintje

  Angela de Jong is een domme ,trieste vrouw.

 9. X

  Angela is een vreselijk over het paard getilde zure kakmadam.

 10. Pauline25

  Haha, Hanneke Groentenman en cornald Maas kritisch ????? Zijn dikke vrienden van Paul en lopen bij elkaar de deur plat. Zitten lekker voor niks in zijn marbella huis en profiteren mee van zijn dikke NPO salaris.

 11. Corine

  Schandelijk Paul de Leeuw voor zo,n mega salaris
  Lacht nog steeds ,t hardst om zijn eigen grappen
  Zijn show is niks zal nooit wat worden,alleen bagger
  Zolang er meelopers zijn,zal hij nog wel op de buis blijven
  Vind iedere euro wat hij verdiend,een teveel

 12. Nelly

  Angela de jong is tegen alles wat NPO is.

  Zal me niets verbazen als ze volgende jaar het TV-beeld van RTL4 gaat vervuilen.

 13. Robert

  Henk van Dorp er weer bij, dacht dat die allang was gestopt met t.v.

 14. Tss

  @ Otto Groeneveld
  Mon 19 Jun 2017 om 11:16
  Om uw woorden te herhalen ‘Wat voor soort opvoeding moet dit asociale stuk verdriet hebben gehad?.’
  Spreekt u duidelijk over uzelf al 15 jaar lang! Wat een zelfkennis!

 15. Mike

  Ik vind Angela zeer vermoeiend. Waarop is haar zogenaamde expertise gebaseerd??

 16. Luv

  Ach, nu moet een recensente het weer ontgelden. Eerst moest hij nog wat aan het programma schaven, daarna moest het programma nog wat ademen, nu zijn het de wisselende uitzendtijden en straks waren het slechts vier weken om het programma echt te laten groeien.
  Een écht goede vriend zou hem moeten adviseren om per direct te stoppen en pas terug te komen als hij een goed doordacht en “af” product te verkopen heeft. Maar ik vrees dat hij een nog vet contract heeft en iets zal móeten leveren. Het volgende programma heet dan waarschijnlijk: De making of de (verdere) teloorgang van Paul de Leeuw. Pijnlijk!!

 17. echtwaar

  Angela de Jong is een nare trol.

 18. Yeti Brard

  Als er zo met zijn programma zou worden omgesprongen als met Jinek , dan had je blauwhelmen nodig op het Mediapark .Paul was/is een talent , maar tegen kritiek kan hij niet . De opmerking van Wennemars over zijn corpus en zijn reactie daarop was tekenend voor zijn lange tenen .

 19. Jeanet

  “Ik heb wel kritische mensen, zoals Henk van Dorp, Hanneke Groenteman en Cornald Maas.”

  Mensen met verstand van tv….20 jaar geleden!

 20. Anoniem

  @Nelly: Angela de Jong wilde graag Heel Holland Bakt en Boer Zoekt Vrouw op z’n op het lijstje van genomineerden voor de Zilveren Nipkowschijf: http://www.mediacourant.nl/2017/06/nipkowschijf-jurylid-angela-de-jong-stemt-op-beau/
  Dit zijn allebei NPO programma’s.

 21. G

  Hoewel het haar ‘Beroep’ is geeft ze aan het moeilijk te vinden veel te bekijken- belachelijk / lekker makkelijk verdiend geld dus!

 22. Laura Vamp Fatale

  Heerlijk programma met al die onverwachte en schijnbaar ongeorganiseerde chaos.
  Er moeten meer van dat soort programma”s komen , maar ja wie is de presentator ?
  xxx

 23. Otto Groeneveld

  @Tss 12.46 ik maak geen grapjes over Duitse kinderen die omkwamen bij een treinramp, sukkel.
  Zielige lul ben je toch.

 24. Droel Riesvink

  Ja Luv n waard woord

 25. G

  Was best goed vanavond!

 26. Bah van Erven Dorens

  Lekkere jonge mensen van nu ook, Hanneke Groenteman, Henk van Dorp en Cornald Maas. Pff, die maakten in 1990 televisie Paul. Waar zijn je jonge, nieuwe redactieleden, met een verfrissende kijk op televisie, waar je ook iets van aan durft te nemen? Paul heeft allemaal types om zich heen die daar al jaren drentelen. Ga voor vernieuwing Paul, durf eens.

 27. jur

  wat een aanmatigende volkskrant azijnpisserij toch weer hier… hoewel en herstel, vk was ’90’s intussen deze door ad-collega recensente… vind ik eea echt aanmatigend. denk dat er over n jaar of 5 meer inzicht en erkenning zal zijn in de bewezen taak die paul de leeuw heeft genomen in maatschappelijke debatten, maar ook naar de toekomst oppakt… haters-lovers, prima… stacato-kijkers missen het nu echt volkomen…. [naar mijn bescheiden mening] ben echt geen idolate fan, maar he’s one of a kind. en maakt hoe dan ook verschil.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.