‘Toekomst Rik van de Westelaken bij SBS erg onzeker’

De toekomst van Rik van de Westelaken bij SBS is gezien de magere kijkcijfers die hij heeft gescoord nu al erg onzeker. Dat schrijft weekblad Weekend. Het showblad heeft Van de Westelaken gespot op een terras en zag dat hij momenteel wat vermoeid oogt. “Het kan zijn dat Rik zorgen heeft over zijn toekomst bij SBS. Bij zijn oude werkgever, het NOS Journaal, had hij nog jaren zorgeloos kunnen doorwerken. Bij Net5 draait echter alles om kijkcijfers en die vallen behoorlijk tegen.

Zijn programma Peking Express noteerde eind mei de slechtst bekeken finale ooit met slechts 217.000 kijkers en zijn andere programma Rik over de Grens kwam aansluitend niet verder dan 87.000 kijkers.

Het zijn pijnlijke cijfers, aldus de Weekend. “Rik weet als geen ander dat zijn toekomst bij zijn nieuwe werkgever met deze kijkcijfers uiterst onzeker is.”

Met zijn bekende naam redt hij het volgens het blad niet. “Bridget Maasland stond vorig jaar bij dezelfde zender zonder pardon op straat en moest daardoor in allerijl weer aankloppen bij haar oude werkgever RTL 4.

Lees ook: Scholieren verrast: ‘Rik van de Westelaken homo?!’ (eind mei)

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen