Aartsvijanden Wendy en Youp samen in RTL Late Night

RTL Late Night doet een bizarre aankondiging voor de uitzending van vanavond: Wendy van Dijk en Youp van ’t Hek zitten samen aan tafel omdat ze hun handen ineenslaan voor een ‘bijzonder project’. “Vanavond maken ze bij ons aan tafel hun plannen bekend“, aldus de redactie. De aankondiging is opvallend, omdat Van Dijk en Van ’t Hek elkaar regelmatig verbaal in de haren zijn gevlogen. Van ’t Hek is namelijk een fel criticus van haar man Erland Galjaard, baas bij RTL.

Al sinds 2015 voert Van ’t Hek actie tegen de ‘abjecte’ hulptelevisie van Galjaards RTL. “Wendy van Dijk loopt al jaren te zeulen met zwakzinnige dragonders van 140 kilo die willen afvallen terwijl een miljoen mensen kijken. Grappig dat Wendy getrouwd is met baas van RTL, ene Erland Galjaard, die in een column schreef dat hij dit soort televisie verafschuwt“, schreef hij in dat jaar.

Koren op de molen van Van ’t hek waren de onthullingen die NRC Handelsblad vorig jaar deed over de hulp-tv van RTL. De zender bleek kandidaten te gebruiken. “Die arme RTL-kandidaten moeten gewoon behandeld worden door een gerenommeerde arts in een anonieme omgeving“, zei Van ’t Hek. “En niet door een gladjakker terwijl een miljoen randdebiele kijkers mee loeren. Het echtpaar Galjaard-Van Dijk moet deze ranzige smurrie niet willen maken.

Van Dijk reageerde een beetje ongelukkig op Twitter, waardoor Van ’t Hek nóg meer bijval kreeg. “De lieverd had zich een beetje verslikt toen ze serieus twitterde dat haar man niet verantwoordelijk was voor de shit die zijn kneuzenzendertje uitzendt. Half Nederland proestte het uit van het lachen.”

Van ’t Hek kreeg ineens spontaan medelijden met Galjaard. “Dan heb je al een treurige baan waarin je week in week uit de meest droeve oplichterstroep op de buis moet flikkeren en dan heb je thuis een vrouw die denkt dat je op kantoor de kantine stofzuigt en zorgt dat de papierlade van de kopieermachine altijd gevuld is.”

De cabaretier en zijn vrienden hebben in de kroeg flink gelachen om de rel. Eén van de kroegtijgers liet het YouTube-filmpje zien van een jonge Van Dijk die mensen voor Over De Roooie vraagt om hun haar te kammen met een pleeborstel

‘Op dat niveau discussieer je dus’, lachten mijn vrienden, waarop ik een rondje voor de hele zaak gaf.

Vanavond zijn ze dus samen op tv, om 22.30 uur op RTL 4.

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen