Paul de Leeuw overweegt ontslag bij ‘sensatiegeil’ AD

Paul de Leeuw heeft overwogen om te stoppen als AD-columnist. Daarom stond zijn bijdrage vorige week niet in de krant. Dat vertelt de VARA-ster vandaag in het AD. De Leeuw is erg kritisch over de manier waarop hoofdredacteur Hans Nijenhuis het AD momenteel leidt. “De laatste tijd hebben er, naar mijn mening, nogal wat stuitende dingen in de krant gestaan. Eerst de bedreiging dat het AD ook Wilders premier kan maken van Nederland als Rutte geen interview geeft“, zegt De Leeuw.

Hij vervolgt: “Daarna de heksenjacht op de vermoede relatie tussen Dionne Stax en Humberto Tan. En vervolgens de berichtgeving dat Haagse scholen de christelijke paasviering afzwakken, dat toch anders in elkaar bleek te zitten.”

Ook is De Leeuw kritisch over het feit dat het AD treitervlogger Ismail Ilgun heeft ingelijfd. “Ik dacht even: misschien gebruikt de krant de treitervlogger om aandacht te genereren. En ja hoor, DWDD wil ze beiden ontvangen. Stuiterend zit de hoofdredacteur met de treitervlogger aan tafel bij Matthijs.

De Leeuw voelt zich niet thuis bij dit soort berichtgeving. “De krant maakt een sensatiegeile periode door. Dus ik dacht misschien te stoppen. Maar daar wil de hoofdredacteur niets van weten. ‘Je neemt even een weekje vakantie en daarna nieuwe kansen. Want eensgezindheid in de krant is de dood in de pot.’ Dus daar zijn we weer.

Voor de komende periode hoopt De Leeuw op een ‘iets minder hijgerige hoofdredacteur’, zegt hij in zijn column (via Blendle).

Foto: BNN-VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen