Jeroen van Inkel: ‘Q heeft ingespeeld op twijfels Mattie’

Jeroen van Inkel denkt dat Qmusic slim heeft ingespeeld op de twijfels van Mattie Valk over zijn radiotoekomst. Dat vertelde hij vrijdagavond in RTL Boulevard. Valk heeft achter de rug van Wietze de Jager om een solocontract getekend bij Qmusic ter waarde van 600.000 euro per jaar en een Tesla, terwijl ze samen aan het onderhandelen waren met Sky Radio. Van Inkel betreurt het: “Het is heel jammer wat er gebeurt. De jongens maakten een ontzettend leuk programma en werkten keihard.”

Mattie en Wietze waren altijd twee handen op een buik, aldus Van Inkel, die hen goed kent. “In de periode dat ik bij Q werkte, waren ze ’s middags om drie uur nog in de studio, terwijl ze om vijf uur ’s ochtends begonnen waren. Dan deden ze nog allerlei dingen.”

Mattie en Wietze hadden nooit apart moeten onderhandelen, aldus Van Inkel. “Ik denk dat het heel jammer is dat er tijdens die onderhandelingen niet één centraal figuur is aangewezen, een manager, die voor hen samen de onderhandelingen deed. Op dit niveau gaat het om heel veel geld. De radiobusiness is een business waar heel veel geld verdiend wordt. Je hebt met serieuze zaken te maken, dus het is helemaal niet erg als je daar iemand kundigs neerzet die die onderhandelingen voor je doet.”

Van Inkel vindt het niet chic dat Q alleen Valk een contract heeft gegeven. “Ik denk niet dat er één schuldige aan te wijzen is, maar het is wel duidelijk dat Mattie het meest getwijfeld heeft van de twee. Daar heeft Q handig op in gespeeld door hem een aanbieding te doen en Wietze niet.”

Luuk Ikink: “Dat vind ik wel echt raar dat je een succesvol ochtendduo hebt en dat je dan als radiozender slechts één van de twee een aanbieding doet. Zo lijkt het te zijn gegaan. Dat is toch vreemd?

Van Inkel: “Dat is inderdaad vreemd. Het zou te maken kunnen hebben met economische redenen. Ik kan niet in de kas kijken van Q, maar wellicht hebben ze een budget voor de ochtendshow. Wellicht hebben ze gedacht: allebei is te duur, we doen er één en dat is Mattie.”

Valk had wel goed moeten overleggen met De Jager, vindt Van Inkel. “Als je zo’n programma doet, ben je twee handen op een buik. Je ziet elkaar vijf dagen per week heel intensief en dan is er een heel sterke band tussen twee mensen. Als je dan goed met elkaar omgaat, heb je er ook goed overleg voor. Dan had je kunnen zeggen: ‘Ik wil tóch niet weg.’ Dan ga je met elkaar zitten en kom je er wel of niet uit. Maar je gaat eerst samen overleggen.”

Dat Qmusic voor Valk kiest, snapt Van Inkel wel. “Mattie is meer bepalend voor het radiobeeld, omdat hij toch iets meer radiogevoel heeft dan Wietze, vind ik. Hij bepaalt ook welke muziekjes en jingles gedraaid worden. Hij zit achter de schuiven. Dan druk je toch best een groot stempel op zo’n programma. Als je als directie móet kiezen, is dit de meest voor de hand liggende keuze.”

Er is één partij die hier bij staat te lachen en dat is Talpa Radio. Uiteindelijk hebben ze toch de meest concurrerende ochtendshow ten opzichte van hun belangrijkste station Radio 538 een flinke klap heeft uitgedeeld.

Lees ook:
‘Mattie Valk laat Wietze de Jager vallen en blijft bij Q’ (donderdag)
Mattie Valk inderdaad verder zonder Wietze de Jager (donderdag)
Volledige mail Wietze aan ‘matennaaier’ Mattie uitgelekt (vrijdag)
Giel Beelen: ‘Niet Mattie, maar Wietze is matennaaier’ (vrijdag)
Wietze ook zonder Mattie welkom bij Talpa Radio (vrijdag)
Qmusic met tweede verklaring over Mattie & Wietze (vrijdag)
BNR-baas: ‘Talpa heeft Mattie & Wietze geëlimineerd’ (vrijdag)
Weekend-baas: ‘Wat een gelul van Qmusic-directeur’ (vrijdag)
Wietze de Jager vindt reactie Mattie Valk ‘niet sterk’ (vandaag)

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen