Eerste tv-recensies niet echt positief over Lekker Laat

Paul de Leeuw heeft de eerste tv-recensies van zijn nieuwe dagelijkse NPO 1-show Lekker Laat binnen. En die lopen niet over van positiviteit. Dat is te lezen in de kiosk. ‘Han Lips’ en Hans Beerekamp, de tv-recensenten van de middagkranten Het Parool en NRC Handelsblad, schrijven vandaag allebei over De Leeuw. Lips, de naam waarmee meerdere Parool-journalisten opereren, is nog het meest enthousiast. Hij vindt de entree van De Leeuw – hij begint op de fiets – spectaculair.

Lips is enthousiast over het fietsende begin. “Raast hij straks elke avond zo door Amsterdam? En is het echt de bedoeling dat iedereen die dat wil zomaar even binnen mag komen vallen? Dan speelt de stad na de dramaserie A’dam-Eva ook de hoofdrol in een talkshow.

Het programma heeft de spontaniteit van Mooi Weer De Leeuw, aldus Lips. “Maar ook heel breekbare gesprekken, zoals met de hoofdpersonen in een documentaire op een ‘genderschaal’ ergens tussen man en vrouw in.”

Over het deel ná de fietsintro wacht Lips nog even met zijn commentaar. “Voor het vervolg – iets te veel flauwiteiten – schorten we ons oordeel nog even op. Maar wat een entree!

Beerekamp vindt dat nog niet alles op zijn plaats is gevallen. Hij vindt dat de gesprekjes een beetje trokken. “Vooral het zogeheten PornoPanel, een gedetailleerde parodie op het maandelijkse boekenpanel van DWDD, duurde veel te lang om amusant te blijven.”

Het lijkt een beetje op het vroegere VARA Laat, dat als proeftuin voor het latere De Wereld Draait Door diende, aldus Beerekamp. “Ook nu is duidelijk dat Lekker Laat overloopt van de ideeën en ideetjes, die smeken om een beter doordachte uitvoering.”

Hij vindt het wel leuk dat het programma met de buitenwereld communiceert. “Al is die buitenwereld vooral Amsterdam“, besluit hij.

Lees ook: Paul de Leeuw reageert op kritiek: ‘Kan allemaal beter’ (vanochtend)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen